Euroteken

Het euroteken is het logo voor de Europese betaalmiddel. Het euroteken werd gepresenteerd op 12 december 1996. Het logo is ontworpen door de EU comissie, dat moest herkenbaar zijn voor Europa, makkelijk te kunnen schrijven en aantrekkelijk zijn. Er zijn 30 schetsen gemaakt van het euroteken. Het symbool dat we nu allemaal kennen is het symbool dat afkomstig is van de 30 schetsen. Het euroteken is gebaseerd op het Griekse epsilon en is gericht op de eerste letter van Europa.

De plaatsing van het euroteken

In Nederland hebben zij besloten dat het euroteken voor het bedrag zich bevindt -> €60. Dat heeft de Nederlandse taalunie besloten. Je zou denken dat het overal in Europa op die manier gebeurd, maar in Frankrijk staat het euroteken achter het bedrag -> 60€.

De euro in de economie

Wanneer je met mensen het hebt over de euro dan denken wij vrijwel altijd aan geld. Veel mensen vinden dat het economie erg is achtergegaan in Nederland sinds de introductie van de Euro in 2002. De economie draait niet meer zo goed zoals vroeger. Ook de financiële situatie van de bewoners in Nederland zijn steeds meer achteruit. Zelfs een aantal mensen die een laag inkomen hebben die moeten geforceerd geld lenen. Het risico daarvan is dat geld lenen geld kost en daarom gaan zij in de schulden staan. Hierdoor geven zij vaak dit de schuld geven aan de euro en de economie van Nederland ( of EU). Helaas kunnen de banken niet iedereen helpen met het lenen van geld. Als gevolg hiervan gaan de banken de vele lening aanvragen kritischer bekijken.

Tekencode

Het euroteken heeft een unicode U+20AC. Een unicode is een codering van grafische tekens en symbolen in binaire code dat een internationale standaard is. Het is vergelijkbaar met de ASCII-standaard.

Toetsenbord

Op de meeste Europese toetsenborden van de windows computers hebben een toetsencombinatie waaruit het euroteken AltGr+5 uit voor komt.

Vergelijkbare artikelen

Beleggen

6 jaar geleden 0

Texas Holdem Poker

5 jaar geleden 0

Detachering

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.