Poker bluffen

Laten we het hebben over bluffen. Het is het enige deel van pokerstrategie dat zelfs niet-pokerspelers denken te begrijpen. Bluffen is simpel gezegd een daad of misleiding – bedoeld om je zwakke hand er sterker te laten uitzien dan hij is – met de bedoeling je tegenstander te laten folden.

Wat maakt een bluff succesvol? Je moet weten hoe je je vlekken kunt kiezen. Er zijn zes algemene zaken waar je rekening mee moet houden bij het beslissen om wel of niet te bluffen: je tegenstanders, je imago, de gok geschiedenis van de hand, je positie, de sterkte van je hand en de grootte van de weddenschap. Laat ik ze elk op hun beurt behandelen.

Je tegenstanders

Uiteindelijk bepalen je tegenstanders of een bluff succesvol zal zijn. Als je gokt en hij/zij foldt, werkt je bluf en win je de hand. Als je gokt en hij callt, is je bluff mislukt.

Dus hoe kun je bepalen wat je tegenstander doet? U wedt uw hand; hij wedt de zijne. Wat kun je doen om zijn gedrag te beïnvloeden?

Er zijn veel verschillende soorten pokerspelers en je moet de juiste tegenstanders uitkiezen om tegen te bluffen. In het ideale geval wil je dat er maar één tegenstander tegen bluft. Hoewel er tijden zijn dat je bluff tegen een volledige line-up werkt, wil je meestal dat het tegen elkaar op gaat. Evenzo wil je slechte doelen voor je bluf vermijden. Wil je niet bluffen met een man die zo slecht is dat hij niet aan je weddenschap denkt als hij besluit te callen of te folden? Je wilt niet proberen een man te bluffen die te los zit om zijn hand op je weddenschap te leggen – zelfs als hij denkt dat je hem hebt verslagen. Immers, als hij te slecht is om na te denken over wat uw weddenschap inhoudt – dan is hij te dom om zijn hand neer te leggen, ongeacht wat u doet. Dus bluf geen vent die te veel belt. Zoals het gezegde luidt, is het makkelijker om een ​​goede speler te bluffen dan een slechte speler.

In die zin moet ook rekening worden gehouden met de recente geschiedenis van je tegenstander. Sommige spelers worden zo gehamerd in een sessie dat ze kantelen en fatalistisch worden. Ze geven de rest van hun stapel weg met elke vorm van gelijkspel. Ze zijn geen goede doelen voor je bluf – ook al zijn ze normaal gesproken een goede speler. Omgekeerd, als een man net een grote pot heeft gewonnen en zijn chips stapelt – of als hij zich klaarmaakt om te vertrekken, of echt dicht bij gelijk is, – denkt hij waarschijnlijk meer aan het behoud van zijn stack – en kan hij een geweldig doelwit zijn voor een bluf – zelfs als hij normaal niet te snel is. Dus op dat moment zou hij een goed bluf-taret maken.

Jou foto

Uw tabelafbeelding speelt een grote rol bij het slagen van uw bluf. Je moet weten wat het is om het te exploiteren. Als je als een strakke speler wordt gezien, wordt eerder aangenomen dat je weddenschap de sterkte vertegenwoordigt. Je bluffs zullen meer kans van slagen hebben. Aan de andere kant, als je wordt gezien als een wildman – die zijn chips ronddraait als een dronken zeeman (of nog beter – als je wordt gezien als een dronken zeiler) – zullen je bluffen bijna zeker mislukken – aangezien je waarschijnlijk bent genoemd te worden. Neem je imago in overweging voor anderen en maak je bluf dienovereenkomstig.

Poker series

Je kunt ook goed leren bluffen door naar anderen te kijken en hoe hun technieken toepassen aan de pokertafel. Voor alle poker series kunt u hier terecht: Poker series

Vergelijkbare artikelen

League of Legends

4 jaar geleden 0

Ondernemer worden

5 jaar geleden 0

Giganotosaurus

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.