Ethereum

Ontwikkelaar van Ethereum

De ontwikkelaar van Ethereum is een man genaamd Vitalik Buterin. Deze man is een Russische developer. Hij was gefascineerd door de Bitcoins en dat was de voornamelijke beweegreden om zijn eigen platform te kunnen ontwikkeling. Hij wilde hiermee meer kanten op kunnen dan alleen die van de digitale valuta. Dit is dan ook mogelijk door Smart contracts. Het platform wat ontwikkeld is door Vitalik Buterin is op Solidity geschreven. Niet veel mensen kennen deze programmeertaal en dat betekent dat het even gaat duren voordat de massa adoptie zou kunnen plaatsvinden. Voordat Vitalik Buterin begon heeft hij gewerkt voor Agora. Dat was een soort online handelsplatform waar veel in illegale goederen gehandeld werd. Betalingen werden door middel van cryptocurrency gedaan en Agora was alleen binnen het TOR netwerk bereikbaar

Wat is Ethereum

Ethereum is eigenlijk te vergelijken met de Bitcoin want ze zijn allebei gebaseerd op dezelfde software, namelijk op de open source software. Dit betekent dat iedereen de codes kan bekijken en het systeem is dan ook  transparant. Het is alleen meer dan een munt. Ethereum is dan ook de enige block chain die smart contracts ondersteunt, het is een ontwikkelingsplatform. at betekent dat het mogelijk is om nieuwe crypto currency’s en token’s te laten draaien. Het kan voor verschillende soorten programma’s gebruikt worden voor de ontwikkeling. Denka an handelsplatformen en de gaming industrie. Er worden smart contract uitgevoerd op het mining netwerk, dat is  de betaaleenheid binnen het netwerk.

Smart contracts

Eerder benoemd in dit artikel hebben we het o   ver smart contracts gehand. Deze functie maakt het Ethereum platform uniek en waardevol en is daarom erg belangrijk. Alles wat binnen de blockchain staat is betrouwbaar want er valt niet te manipuleren. Er zal in de toekomst geen notaris meer nodig zijn voor standaard afspraken. In theorie gezegd zou je dan een huis kunnen kopen zonder tussenkomst van anderen. Wanneer je je huis wilt verkopen moet een notaris vaststellen dat jij de wetmatige eigenaar van de woning bent. Vervolgens stelt de notaris een akte op waarin staat dat het huis nu in bezit is van de kopende partij. Binnen Ethereum is de blockchain de notaris. In de blockchain staat opgeslagen welke woning van wie is. Deze data is gedecentraliseerd waardoor deze niet gemanipuleerd kunt worden en dat wilt zeggen dat je dan geen notaris nodig hebt om dit vast te kunnen stellen.

Bewaren

hiermee maken we een onderscheid tussen het gehele platform inclusief contracten. Deze worden dan Ethereum genoemd en de Ether wordt de valuta zelf genoemd. Je moet dit dan ook digitaal bewaren omdat het een digitale geldvorm heeft. Dit kan je ook wel wallet noemen. Er is een mogelijkheid om een officiële Ethereum wallet aan te maken, dit is over het algemeen ook de meest veilige opslagplaats. We zetten deze munten toch op een wallet en dat is binnen een exchange platform. Dit is een sooirt beursplatform waar je kan handelen tussen verschillende cryptocurrency. Wanneer je snel geld wilt verdienen moet je dus snel kunnen schakelen. Dit kan niet wanneer je al je currencys in aparte wallets hebt staan. Poloniex, Changelly en Bittrex zijn voorbeelden van online exchanges waar je je wallet kan aanmaken en kan beleggen.

Vergelijkbare artikelen

Poker bluffen

5 jaar geleden 0

Wat is beleggen?

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.