Gegrilde tijm karbgonades met sperziebonen

Dit is een ander lekker recept die je kunt gaan bereiden waar je sperziebonen moet gebruiken. De tijd die je ervoor nodig hebt om deze lekkere maaltijd te kunnen maken is 30 minuten en bedoeld voor vier personen. Lekker om samen met je gezin te eten of met je vrienden.lees hieronder de uitleg hoe je te werk moet gaan.

Ingrediënten

Voor de benodigdheden heb je een grill, keukenpapier en een kwastje nodig. Voor de sperziebonen heb je aan 400 gram voldoende, 10 gram boter en 1 sjalot.

Voor de krieltjes heb je het volgende nodig;

  • 250 gram champignons
  • 450 gram krieltjes (klein en voorgekookt)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 250 gram cherrytomaten
  • 400 gram chili bonen in tomatensaus
  • Olijfolie

Voor de tijm karbonades heb je het volgende nodig;

  • 1 takje tijm
  • 400 gram rib karbonades
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder

Bereidingswijze

Krieltjes

  • Je snijdt de champignons in vier stuks.
  • Bak de champignons en de krieltje in de pan met olie 8 minuten.
  • Snijd de cherrytomaten door de helft.
  • Roer door de champignons en de krieltjes de cherrytomaten en de chilibonen waarna je ze voor 4 minuten bakt. Voeg hierbij zout en peper.
  • Met keukenpapier dep je de karbonades af en doe ze daarna in de olie.
  • De karbonades gril je om en om in een grillpan voor circa 8 minuten.

Tijmkarbonades

  • Pel de knoflook en snijd deze.
  • Ris de tijm waarna je deze gaat hakken.
  • Meng de knoflook, tijm, paprikapoeder en olie op een bord. Meng dit.
  • Met keukenpapier dep je de karbonades af en doe ze daarna in de olie.
  • De karbonades gril je om en om in een grillpan voor circa 8 minuten.

Sperziebonen

  • Doe water en zout in een pan en breng dit aan de kook.
  • Haal van de sperziebonen de uiteindes weg en snijd ze doormidden.
  • Pel de sjalot waarna je deze snipper.
  • Kook de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • Doe in dezelfde pan boteren fruit de sjalot 2 minuten.
  • Roer erdoor de sperziebonen en voeg voor de smaak zout en peper eraan.

Nu je een lekkere maaltijd heb bereid is het natuurlijk tijd om jouw kookkunsten te laten proeven aan de mensen die je hebt uitgenodigd die bij jou komen eten. Dien je maaltijd op, roep iedereen aan tafel en ga gezellig met elkaar tafelen en genieten van de lekkere maaltijd die jij hebt bereid.

Vergelijkbare artikelen

Speculaas

5 jaar geleden 0

Bleekselderij recept

7 maanden geleden