De euro

De euro. Een van de belangrijkste dingen die wij samen delen in Europa. Maar wat is nou eigenlijk het doel van de Euro en waar is het nou precies handig voor? De Euro geld tot op het heden als een wettelijk betaalmiddel voor alle landen die in de Europese unie zitten. Het is echter niet verplicht. Engeland zat jaren lang in de Europese unie maar heeft de euro nog nooit als betaalmiddel gebruikt. Ze gebruikten hun eigen valuta, de pond. De euro heeft zijn eigen teken en laat dit produceren op elke eenheid. De briefjes en munten hebben dus allebei hun eigen euro teken op de enige echte euro. De briefjes hebben allemaal een verschillende vorm en een verschillende teken. Zij representanten alle een eigen kleur die bij een bepaald biljet hoort.

Kleuren van de briefjes

De euro kent veel verschillende soorten en maten. Je heb dus de munten maar ook de briefjes. Om het zo maar even te noemen, het briefje van vijf heeft een lichtgrijze kleur met een klein blauw tintje. Het briefje van tien heeft een rode kleur. Het briefje van twintig komt het meeste voor en die draag een blauw tintje met zich mee. Het briefje van vijftig heeft een oranje tint. Dit briefje wordt ook het meest vervalst. Verder heb je nog de onbekende briefjes die nooit gebruikt worden tijden een directe of een indirecte ruil. Het briefje van honderd heeft een gele uitstraling. Het briefje van tweehonderd heeft een groene tint en het laatste briefje is het briefje van vijfhonderd die een paarse tint draagt.

Betaalmiddel

Zoals bekend is de euro het enige betaalmiddel in Europa waar het geproduceerd wordt. In Europa kennen we munten en briefjes. Zoals al gezegd werd hebben de briefjes verschillen kleuren. De munten hebben ook diverse kleuren. Het Euroteken is en wordt voor altijd op elke euro geproduceerd. Mensen kunnen in Europa handelen met de euro. Het maakt niet uit welk land zolang het beschikkende land maar in de EU zit.

De Unie

De Europese Unie tellen alle landen die deelnemen aan de Euro. Nu Engeland uit de Europese unie is, is er wat speculatie over de gevolgen. Volgens sommige onderzoekers gaat het met Engeland nu een stuk beter en zullen ze gaan groeien in de economische kwestie. Andere denken juist weer dat het minder goed zal gaan nu Engeland er is uitgestapt. Het was een 50/50 stemming wat uiteindelijk net de ene kant op viel. Andere lidstaten zijn nu ook aan het twijfelen en zo gaat Europa dus door een moeilijke tijd heen.

Conclusie

Je kan dus zeggen dat de euro veel verhalen met zich mee draagt. De unie draagt veel lidstaten met zich mee en dus ook veel problemen. Er zijn meerdere briefjes en munten die als betaalmiddel gelden in de EU.

Vergelijkbare artikelen

Detachering

7 jaar geleden 0

Geld lenen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.