Zwarte zee

Zwarte zee

De Zwarte Zee is een van de belangrijkste waterlichamen en een beroemdste zee van de wereld. Het is al lang bekend, vooral door de naam die nogal onherbergzame natuur van deze zee aangeeft. Langdurig was het gebrek aan gastvrijheid van deze zee toe te schrijven aan moeilijkheden in de navigatie.
Echter, met verloop van tijd veranderde zijn beeld als een van de moeilijkste waterlichamen, maar de naam bleef. Maar toch zijn er veel interessante Zwarte zee feiten die bekend moeten zijn.

Omringt door zes landen: geografie en locatie

Het meest interessante ding over deze zee is de kaart. De kaart van de Zwarte Zee verwijd zijn 159.600 vierkante meter zee tussen Zuidoost Europa en Azië. Deze zee is verbonden met de Middellandse Zee via de Bosporus, de Zee van Marmara en de Dardanellen. Het is een geweldige eigenschap op de kaart van de Zwarte Zee dat het omringd is door zes verschillende landen.
Deze kusten delen de grenzen van Turkije, Roemenië, Oekraïne, Bulgarije, Rusland en Georgië. Deze zee is de verbinding tussen al deze zes verschillende landen.

Mysterie rond de oorsprong van de naam – Zwarte Zee

Een van de beste en weinig bekende Zwarte Zee feiten is de oorsprong van zijn naam. Er zijn verschillende theorieën over hoe deze zee door deze specifieke naam moet worden genoemd. Van de vele voornaamste theorieën is er een die zegt dat de Zwarte Zee lange tijd ‘de zee’ heette, voordat hij als ‘Zwarte Zee’ werd genoemd, voordat de Grieken haar kustlijnen overnam. Eens de Grieken de navigatie door deze zee zeer gemakkelijk hadden, veranderde de naam van de onherbergzame naar de gastvrije zee.
Deze zee is echter door de eeuwen heen vele namen gekregen, maar deze bijzondere naam is de beroemdste, die door de Turken in de middeleeuwen wordt aangenomen.

Anoxisch water

De Zwarte zee een van de meest intrigerende feiten over de Zwarte Zee is zijn anoxische water. Zwarte Zee is de grootste waterlichaam met een meromictische bekken. Dit betekent dat de beweging van water tussen de onderste en bovenste lagen water in deze zee het minst voorkomt in de wereld.
Dit maakt een aanzienlijk temperatuurverschil tussen deze lagen samen met het maken van de lagere lagen absoluut vrij van zuurstof en dus inactief.

Het landingspunt van de Noach’s Ark: Maritieme Geschiedenis

Een ander heel interessant feit of misschien geruchten over de Zwarte Zee is dat de Mt. Ararat staat in het oosten van Turkije langs de kust van de Zwarte Zee, wordt beschouwd als het
landingspunt voor Noach’s Ark.
Omdat er geen concrete manier is om deze gerucht te verifiëren, is de zwarte zee een van de bekendste manieren om mensen de geruchte berg voor zichzelf te controleren.

Heeft exotische kleinere eilanden

De zwarte zee is een huis aan veel kleinere eilanden langs haar binnenland. Deze eilanden zijn ongeveer tien in aantal en zijn een geweldige winkel van fauna en flora die deze zee nog meer uniek maken, dat het al is. Deze eilanden bedekken een breedte van drie verschillende landen, waardoor elk een unieke ervaring van zichzelf maakt.

Griezelige geruchten: de doden liggen onder water

Wat lijkt op een intrigerende en bijna engste feit is dat de doden in de wateren van de Zwarte Zee volstaan. Overblijfselen van schepen en mensen en andere onbreekbare materialen zoals touwen, hout enz. Kunnen nog steeds gevonden worden op het bed van deze zee, honderden jaren na hun binnenkomst in de Zwarte Zee. Zo spannend als dit feit klinkt, is de wetenschappelijke verklaring hiervoor dat als gevolg van de anoxische aard van de lagere waterlagen van deze zee het ontbindingsproces onbetamelijk langzaam is, dus de overblijfselen van overblijfselen van de doden in het water van de zee.

Het waterniveau blijft altijd hetzelfde

Nog een van de interessante Zwarte Zee feiten is dat het waterpeil in deze zee altijd hetzelfde blijft. Door afwezigheid van hoge of lage getijden is er geen fluctuatie in het waterniveau, waardoor het een rustige, rustige en rustige zee op het oppervlak is.

Bloeiende toeristen keuze en favoriete bestemming voor cruises

Ondanks al het mysterie rondom de Zwarte Zee, blijft het feit dat het het hele jaar door een zeer bekende keuze voor toeristen vakanties is. Met zijn verbazingwekkende bestemmingen, waaronder zes landen, de rondleiding van de Middellandse Zee, de middellandse zee, toeristische plekken enz., Blijft het een van de bekendste opmerkingen voor mensen die van tijd tot tijd genieten van een ontspannende reiservaring.
Vanwege de populariteit ervan als toeristische keuze en een fantastisch scala aan cruises, zijn er een aantal cruises die de kans bieden om de geheimen van deze zee te verkennen. U kunt uw bestemming kiezen uit een van de zes landen deze zeegrenzen samen met de kleinere eilanden die onderweg samenvallen, samen met de Middellandse Zee als bonus.
Dit zijn slechts enkele van de geweldige Zwarte zee feiten. Maar om meer te weten over hen, is het het beste om deze zee te bezoeken en het te praten.

Vergelijkbare artikelen

Bacteriën

7 jaar geleden 0

De sperzieboon

8 jaar geleden 0

Only registered users can comment.