Arnica zalf

Wat is Arnica zalf?

Arnica zalf is een antroposofisch geneesmiddel dat gebruikt kan worden bij verstuikingen, kneuzingen en blauwe plekken. Het toepassing is alleen gebaseerd op de antroposofie. De zalf wordt verpakt in een tube met een inhoud van 25 g.

Het is ook belangrijk om te weten wanneer je de Weleda Arnica zalf moet gebruiken. Wanneer mag je de Weleda Arnica zalf nou niet gebruiken? Gebruik de Arnica zalf niet bij bekende overgevoeligheid voor bijvoorbeeld soja, Arnica of pinda’s. Je moet wel voorzichtig omgaan met de zalf want het bevat pindaolie. De pindaolie kan een overgevoeligheidsreactie veroorzaken. Het bevat namelijk wolvet. Het is mogelijk om plaatselijke huidreacties te krijgen doormiddel van de wolvet. De Weleda Arnica zalf mag dan ook niet op open wonden gebruikt worden maar alleen op een intacte huid.

Het gebruik van Weleda Arnica zalf tijdens de zwangerschap kan gewoon. Voor zover bekend is kan dit antroposofisch middel gebruikt worden volgens de aanbevolen dosering. Als u hierover twijfel heeft kunt u uw arts of apotheker om advies vragen. Dit geldt ook voor het gebruik van de zalf tijdens de borstvoeding, bij twijfel adviseer nog even bij uw arts of apotheker.

Het gebruik van de Weleda Arnica zalf zal geen effect hebben op het besturen en bedienen van rijvoertuigen of andere machines. Als u het gevoel hebt dat dit wel het geval is dan wordt er geadviseerd om even een arts te contacteren Het is ook geen probleem om de zalf te gebruiken terwijl u andere geneesmiddelen aan het gebruiken bent. Als u toch een interactie vermoedt, contacteer uw arts of apotheker even.

Hoe wordt Arnica zalf gebruikt

De zalf moet ongeveer 2 tot 3 keer per dag op de pijnlijke en of op de gezwollen plek aangebracht worden en dit moet licht in gemasseerd worden tenzij het anders wordt voorgeschreven. Als de pijnlijke en of gezwollen plekken binnen veertien dagen niet verbeterd of zich verergeren zou u een arts moeten raadplegen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van de Arnica zalf?

De Arnica zalf kan in sommige gevallen een overgevoeligheidsreactie veroorzaken, je kunt dan huidirritatie krijgen. Zodra je deze verschijnselen hebt zullen deze afnemen bij het verminderen van het gebruik van de zalf. Het kan zijn dat de huidirritatie nog niet over is na een week tijd, als dit het geval is wordt er geadviseerd om een arts te raadplegen. Mensen die een dergelijke overgevoeligheid wordt de Arnica zalf afgeraden te gebruiken.

Het product is vrij te verkrijgen in de winkels en wordt dan dus ook niet vergoed door de verzekeraars. Waar moet je de Weleda Arnica zalf nou eigenlijk bewaren? Je moet de Arnica zalf in ieder geval uit het zicht en buiten het bereik van kinderen houden, ook moet je de zalf niet bewaren boven 25 graden Celsius. Op de verpakking van de Weleda Arnica zalf staat een datum. De zalf mag niet meer na deze datum gebruikt worden. Als u het product toch gebruikt na deze datum en het gevoel hebt dat het niet goed met u gaat, contacteer dan een arts.

Vergelijkbare artikelen

Onweer

7 jaar geleden 0

Klimaat Engeland

6 jaar geleden 0

Missie op Mars?

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.