Wat is NASA?

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, of het je het nou op het nieuws hoorde of in een film zag NASA is een bekende naam, maar waar staat NASA nou eigenlijk voor? NASA staat voor de National Aeronautics and Space Administration. NASA is opgericht op 1 oktober 1958 als onderdeel van de regering van de Verenigde Staten. NASA heeft de leiding over de Amerikaanse wetenschap en technologie die te maken heeft met vliegtuigen of de ruimte.

Wat doet NASA?

NASA doet een boel verschillende dingen. NASA maakt bijvoorbeeld satellieten. De satellieten helpen wetenschappers meer over de aarde te weten te komen. NASA stuurt ook sondes de ruimte in. NASA-wetenschappers bestuderen dingen in het zonnestelsel en zelfs veder weg. Een nieuw project zal mensen sturen naar de maan om die te verkennen en op een dag naar Mars. NASA deelt ook wat ze met anderen leren. Mensen die niet bij de NASA werken, kunnen NASA-ideeën gebruiken om nieuwe uitvindingen te maken. Deze nieuwe uitvindingen kunnen helpen om het leven op aarde beter te maken Hou jij van wetenschap, wiskunde en nieuwe dingen leren? Wil je een avonturier zijn? Wil je toekomstige missies plannen naar andere planeten en de ruimte? Mensen bij NASA werken er hard aan om nieuws over missies van NASA te delen met docenten. Dan kunnen leraren NASA-lessen gebruiken om hun studenten te onderwijzen over wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Waar is NASA gevestigd?

Het hoofdkwartier van NAZA bevindt zich in Washington D.C. Er zijn 10 NASA-centra verspreid over de Verenigde Staten. Er zijn ook zeven kleinere NASA-werkplekken waar ze de aarde en de ruimte testen en bestuderen. Er werken bijna duizend mensen voor NASA. De baan astronaut is waarschijnlijk de bekendste baan bij NASA, maar astronauten vormen slechts een klein deel van de beroepsbevolking, veel ingenieurs en wetenschappers werken bij de NASA. Mensen hebben ook andere banen, zoals secretaresses, schrijver, advocaten en zelfs leraren.

Wat heeft NASA gedaan?

Vanaf het begin begon NASA met het plannen van menselijke ruimtevluchten. De Mercury-, Gemini- en Apollo-programma’s hielpen de NASA bij het leren vliegen in de ruimte. Dit leidde tot de eerste menselijke landing op de maan in 1969. NASA heeft astronauten die leven en werken op het internationale ruimtestation. Ruimtesondes hebben elke planeet in het zonnestelsel bezocht. Wetenschappers hebben met telescopen ver in de ruimte gekeken. NASA-satellieten helpen mensen weerpatronen op de aarde te begrijpen. NASA helpt ook bij het ontwikkelen en testen van nieuwe vliegtuigen. Sommige vliegtuigen hebben nieuwe records vastgelegd. NASA werkt om reizen sneller en veiliger te maken. In 2018 werd NASA 60 jaar oud!

Waarom hebben astronauten een ruimtepak nodig?

Ruimtepakken helpen astronauten op veel manieren. De pakken beschermen astronauten tegen te warm of te koud worden. Ruimtepakken geven astronauten ook zuurstof om te ademen terwijl ze in de ruimte werken. De pakken bevatten water om te drinken. Ze zorgen er ook voor dat astronauten zich niet bezeren aan ruimtestof. Ruimtestof klinkt misschien niet erg gevaarlijk, maar wanner het sneller beweegt dan een kogel, kan het stof iemand goed pijn doen. De pakken hebben zelfs speciale met goud gevoerde vizieren om de ogen te beschermen tegen fel zonlicht.

Vergelijkbare artikelen

Ster

7 jaar geleden 0

Bloemkwekerij

5 jaar geleden 0

Lavendel planten

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.