Saoto Soep

Hoe maak je nou saoto soep en wat is het nou eigenlijk precies. Nou de saoto soep is een overheerlijk gerecht dat oorspronkelijk uit het oosten van de wereld komt, namelijk Indonesië. Zo dadelijk mee over de geschiedenis van het gerecht. Om saoto soep te maken moet je eerst een hoop voorbereiden je moet namelijk alles apart koken van elkaar en het is overigens nog best duur om te bereiden. Je moet namelijk een hoop verschillende dingen kopen die bijna alleen te koop zijn bij een toko, doordat je deze goederen alleen kunt kopen bij de toko zijn ze natuurlijk extra duur. De goederen die je nodig hebt voor de saoto soep zijn zo duur omdat de toko weet dat zij de enige zijn die de goederen leveren en gooien daarom de prijs lekker omhoog zodat de kassa lekker gaat rinkelen.

De geschiedenis van de saoto soep is vrij simpel. De saoto soep is een Indonesisch gerecht en daarom super exotisch. Voor de slavernij aten de Indonesische mensen vaak saoto soep in hun thuis land. Helaas werd de orde en de vrede verstoord en kond de mensen uit het land niet meer in vrede hun saoto soep eten. In de tijd van de slavernij werden de mensen uit Indonesië een soort van gegijzeld en werden ze meegenomen naar Suriname. De mensen uit het land werden door ‘blanke’ mensen natuurlijk voornamelijk mannen gegijzeld een meegenomen naar het westen van de wereld. De reis hiernaartoe was niet vriendelijk, ze werden namelijk op een schip gevangengehouden en vervoerd naar suriname. De mensen uit indonesië waren hun traditie niet vergeten waaronder de saoto soep. Toen de mensen uit Indonesië eenmaal in suriname woonde, onder dwang, aten zij natuurlijk nog steeds saoto soep en met een reden, omdat het natuurlijk heerlijk is.

Om het recept te maken moet je veel voorbereiden je moet beginnen met het snijden van de bouillon. Je hebt ook kip nodig je snbijdt hiervan het overtollige vet ook eraf omdat dit niet lekker is in de soep. Verder bereid je een hele grote soeppan voor waarin meer dan 10 liter pas, gooi heir alvast water in en zet deze op het vuur. In het wat gooi je onderandere laos,maggi sereh en piment. Dit doe je zodat de soep de vloeistof ervan een lekkere smaak krijgt. Zorg dat de pan op een lekker laag vuurtje staat en dat de smaak er goed intrekt. Nadat je de pan een uur op het vuur hebt staan check je heoveel er is verdampt, hoeveel er dus is overgebleven.

Als de soep bouillion klaar is voeg je alle recepten erbij toe en zorg je dat alle ingrediënten erin weken. Als dit alles is gebeurt kun je de overheerlijke saoto soep serveren en lekker opeten. De saoto soep is wel een speciale soep die vaak zonder brood of dergelijke wordt gegeten. Wat wel een hoop mensen bij de saoto soep lusten is rijst en sambal. Het klinkt gek maar saoto soep met rijst is echt een topper.

Vergelijkbare artikelen

Varkenshaas bereiden

4 maanden geleden

Kikkererwten

4 jaar geleden 0

Pindakaas

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.