Wintersport Oostenrijk

Oostenrijk is een ideaal plek in om te gaan wintersporten als skigebied. Veel van onze landgenoten gaan naar Oostenrijk vanwege de prachtige ligging in de natuur. Je bent altijd zeker dat er een geweldige sneeuwcondities er zal zijn. Je kan je vakantie op verschillende manieren beleven. Authentieke dorpjes of juist weer een toeristische locatie. Je hebt wel in Oostenrijk de beste skigebieden zoals de grootste is de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Als je meer een familie vriendelijke gebied wilt om te gaan skiën is Serfaus-Fiss-Ladis een echte aanrader. Of als je meer sneeuwhoogte wilt gaan kies dan het Pitztal of Stubaital, Sölden-Hochsölden-Vent gletsjer. Je hebt natuurlijk veel meer keus en plekken die je kan gaan bezoeken.

De reis om naar wintersport in Oostenrijk te gaan

Er kunnen diverse manieren zijn als vervoer om naar je bestemming te gaan in Oostenrijk voor vakantie. Veel mensen zijn voorkeur gaat om met zijn eigen auto te gaan. Voordeel hiervan is dat ze zelf bepalen wanneer en hoe laat ze vertrekken. Bovendien kan je in de skidorpen ook zelf bepalen om ergens heen te gaan in plaats van afhankelijk te worden van het openbaar vervoer daar. Ook een zeer populair vervoermiddel die deze jaren heel erg bekend is geworden is het vliegtuig. Binnen een paar uurtjes vanuit Schiphol ben je al in Oostenrijk. Voordeel hiervan is dat het makkelijk reizen is en zelfde dag nog op de piste kan staan. Misschien verwacht je het niet maar je kan ook gewoon met de trein gaan. Vaak reis je dan in avonden waardoor je in de ochtend aan komt en ook de hele dag op de piste kan zijn.

Sneeuwzekerheid gaan skiën

In Oostenrijk hoef je helemaal geen zorgen te maken of er dit jaar wel voldoende of geen sneeuw ligt en de sneeuwhoogte in je wintersportvakantie. Als je geen risico wilt gaan nemen kies voor een gletsjer dan. Hier heb je hoge sneeuwcondities namelijk. Ook moet opletten met de hoogte van je skigebied waar je heen wilt. Als je een piste hebt met 2000 meter hoogte weet je dat je goed zit. Je kan hier namelijk geweldige mooie dalingen mee maken. De natuurligging is ook geweldig omdat hier altijd elk seizoen veel meters sneeuw aan het vallen is.

Wintersport Oostenrijk accommodaties

Je hebt hier geen te kort aan keuze voor hotels, chalets, pensions en vakantiehuizen. In tegen deel heb je juist een groot aanbod hieraan. Voor elk persoon die op vakantie wilt komen heb je wel een gepast accommodaties. Een geweldige ligging is natuurlijk als je op wintersport ben gekomen dat je dicht bij de piste bent. Als je wakker wordt wil je namelijk niet moeilijk doen om alles mee te sjouwen, maar gewoon op je ski`s de piste op te gaan. Het verstandige is dan voor een hotel te gaan kiezen. Dan kan je meer genieten van alle service die je krijgt en mogelijkheden die ze je aanbieden. Bij vakantiehuizen en chalets heb je de mogelijkheid om in vrijheid je vakantie te verdelen op jouw manier hoe je wilt. Heel geschikt als je verschillend groepen hebt.
Genoeg redenen dus om op jouw manier je eigen Wintersportvakantie in Oostenrijk zelf samen te stellen.

Vergelijkbare artikelen

Bora Bora

6 jaar geleden 0

Slovenië

6 jaar geleden 0

Amsterdam

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.