Top 10 griekse eilanden

10.Santorini

Op nummer 10 staat het eiland Santorini. Santorini is een vrij klein eiland, maar het trekt veel toeristen aan. Vooral bij Britten en Italianen is Santorini een populair eiland. Ook is het het meest gefotografeerde eiland van Griekenland. Vooral het landschap aan de westkant is bijzonder mooi door de steile rotspartijen langs de kraterrand met spierwitte huisjes.  

9.Karpathos

Karpathos is een relatief populair eiland bij de Nederlanders. Dit is een langgerekt, smal en bergachtig eiland met schilderachtige dorpen tussen de groene berghellingen en schattige vissersdorpen. Karpathos is vooral geschikt voor mensen die van een rustige vakantie houden. 

8.Lesbos

Op 8 staat Lesbos, Lesbos is weer echt een typische trekpleister voor Nederlandse toeristen.  Lesbos staat bekend om zijn goeie productie van olijfolie, tafelolie, kaas en natuurlijk ouzo. Ook zijn er veel glooiende heuvel te zien en bergen die boven de 1.000 meter uitsteken. Het is op het 2 na grootste eiland van Griekenland.  

7.Kefalonia

In Kefalonia zijn prachtige baaien en stranden te vinden. Voor een echte strandvakantie is Kefalonia een zeer zekere aanrader. In de indrukwekkende Aenos-gebergte vindt je zeldzame bloemen en zelfs wilde paarden. Dat dit eiland laag in de top 10 staat is verbazingwekkend. Stille baaitjes, idyllische stranden, rustige dorpjes, en de gezellige tavernes. 

6.Samos

Samos is een geliefd eiland, zonder massatoerisme. Samos heeft veel in z’n mars. Want buiten z’n prachtige groene natuur heeft Samos ook nog is prachtige stranden, traditionele gezellige dorpjes, schitterende bergen en heuvels, prachtige grotten en enorm hartelijke inwoners. Een waterrijk eiland vol met olijfbomen en druivengaarden.  

5.Corfu

Corfu blijft een populair eiland bij toeristen. In Corfu zijn veel films opgenomen onder andere “Mamma Mia”, “James Bond”. In Corfu zijn weer prachtige stranden te vinden. Een hoogtepunt in Corfu is Corfu-stad een van de leukste steden van Griekeland de venetiaanse stijl, de indrukwekkende pleinen, de smalle steegjes en de gezellige terrasjes. 

4.Zakynthos

Zakynthos staat bekend op zijn schildpadden. Zakynthos telt vele schildpadden in de zee en is daarom ook echt een trekpleister voor toeristen. Ook is er het welbekende “shipwreck beach” te vinden. Een van de mooiste stranden van de wereld. Op het strand ligt een aangestrand schip wat vermoedelijk is van smokkelaars uit de jaren 80. Zakynthos, klein & uniek.  

3.Rhodos

Rhodos heeft een prachtige middeleeuwse stad, een rijke cultuur. Grappig is dat Rhodos veel dichter bij het landschap van Turkije ligt als dat het bij het vaste land van Griekenland ligt. Het eten in Rhodos s ook zeker niet mis, het staat bekend op zijn heerlijke moussaka.  

2.Kos 

Kos wordt in Griekenland ook wel “het fietseiland” genoemd, weinig heuvels en veel vlakte. Kenmerkend bij Kos zijn de mooie gezellige haven van de hoofdstad, lange zandstranden, kristalhelder zeewater en veel archeologische bezienswaardigheden. In Kos zijn d’r enorm veel toeristen te vinden, voornamelijk Nederlanders en Engelsen.  

1.Kreta

En dan op nummer 1 staat Kreta. Het meest toeristische eiland van Griekenland. Kreta is ook vooral erg populair bij de jongeren in het dorpje Chersonissos zijn enorm veel uitgaansgelegenheden te vinden. Kreta is het grootste eiland van Griekenland.  Een heerlijke zonvakantie zonder zorgen. Rijk aan historie, eindeloze witte stranden met olijf en sinaasappel wijngaarden. 

Vergelijkbare artikelen

Tuileres Garden

6 jaar geleden 0

Alles over Ierland

1 jaar geleden