Tol Slovenia

Voor de tweesporige en eensporige motorvoertuigen gelden in Slovenië de vignetplicht. Vroeger hadden ze een open tolpoorten tolsysteem. Maar door heel erg toegenomen drukte die ontstaan is op de wegen van Slovenië hebben ze het systeem afgeschaft grotendeels. Sinds 2008 hebben ze het tolvignet slovenia in toepassing gedaan. De vignetplicht gaat ook van toepassing bij aanhangwagens die achter een motorvoertuig hangt. De toegestane maximale gewicht kan niet meer zijn dan 3500 kilogram. Als een voertuig meer weegt dan 3500 kilogram betaal je trajectafhankelijke tol. Voor deze tol betaal je rechtstreek bij het tolstation. Als je op het plaatselijke traject geen aanwezig tolstation is, kan je doorrijden zonder dat je hoeft te betalen. Hiervoor hoef je ook niet zorgen om te maken dat je een boeten zal krijgen. Bestelbussen die groter zijn worden zwaarder belast sinds 2014, terwijl de campers niet onder hier weer vallen.

Moet ik ook een tolvignet hebben?

De autosnelwegen en autowegen in Slovenië zijn in bezit van autobaanexploitatiemaatschappij DARS. Medewerkers van het bedrijf DARS checken dagelijks heel streng de tolwegen. De medewerkers staan meestal bij parkeerplaatsen naast de snelwegen. Zoals bij grote steden kan je ze zien en bij de grensovergangen. Als je geen bezit hebt van de tolvignet Slovenië loop je de kans groot op om een boeten te krijgen. Daarom raden we mensen aan om een tolvignet te beheren, ook al wil je alleengebruik maken van de wegen binnen. Meestal lopen mensen toch nog tegenaan dat ze een stuk gebruik moeten maken van een tolweg. Een tolvignet zijn kosten wegen niet zo op van de eventuele boetes dat ze geven bij geen bezit van tolvignet.

Waar het vignet geldig is

In heel Slovenië is het tolvignet te gebruiken. Het vignet geldt ook bij het autobaanstuk die boven gelegen koper is en het spielfeld-maribor traject. Het is een tunnel die van Oostenrijk tussen Slovenië loopt. De lengte van de tunnel is 7864 meter. Je betaalt hier ook een aparte tol voor en de betaling doe je aan de kant van Slovenië. De tunnel valt onder ook wel de sondermautstrecke. Tuneels die voornamelijk bij het verkeer niet makkelijk te omzeilen is. In 2015 worden de bedragen bij de tolkosten ongeveer €7 als je door de tunnel wilt met personenauto. Je kan het alleen contact geld betalen alleen inmiddels kan het ook met een creditcard. Voor de mensen die willen rijden naar Kroatië moeten ook een deel door Slovenië gaan rijden. Hier geld het ook dat je verplicht bent om een tolvignet in bezitting te hebben.

Hoe gebruik je tolvignet?

Oorspronkelijk waren er jaarlijkse en alleen halfjaarlijkse tolvignetten die je kon aanschaven. Door dat er een grote groei is ontstaan in de toerisme en oneerlijkheid hebben ze nu ook de weekvignetten en maandvignetten. Je kan een tolvignet halen bij een tolstations. Die zijn te vinden in een kiosken, supermarkten en bij een tankstation. Het is verstandiger om het tolvignet alvast van tevoren willen aanschaven. Het bespaard namelijk veel omrijden of dat je op zoek bent waar ze een verkooppunt hebben.

Vergelijkbare artikelen

Malaga

6 jaar geleden 0

Culemborg

5 jaar geleden 0

Alles over India

4 maanden geleden

Only registered users can comment.