Istanbul

Istanbul is het meest bezochte stad van Turkije. Het is de enige stad die in twee werelddelen light, Europa en Azië. Ieder jaar bezoeken ongeveer 7 miljoen toeristen de mooie stad Istanbul. De stad heeft een bijzondere geschiedenis. Daarnaast zijn er veel activiteiten te doen en ook veel bezienswaardigheden te zien.

De meest bezochte bezienswaardigheden zijn als volgt;

Het Topkapipaleis

Dit is de plek waar de Osmaanse sultan een tijdje heeft geleefd. In 1459 gaf Fatih Sultan Mehmet de opdracht om een paleis te bouwen. Hij heeft hier geleefd tot 1481. Het paleis bestaat uit 4 gedeeltes. Het is een groot paleis met allemaal historische monumenten.

Galata Tower

De Galatatoren wordt beschouwd als een van de oudste torens ter wereld. Galatatoren Gebouwd in 528 door de Byzantijnse keizer Anastasius als de toren van de vuurtoren. De toren, die tijdens de kruistocht IV van 1204 veel schade opliep, werd in 1348 gerestaureerd, naast de muren van Galata met de naam Jesus Tower, met behulp van stenen. Het is ook het hoogste gebouw van de stad in die jaren.

De toren heeft 9 verdiepingen en is 67 meter lang.

Grandbazaar

De Grand Bazaar in Istanbul is een van de grootste en oudste overdekte markten ter wereld, met 61 overdekte straten en meer dan 4.000 winkels op een totale oppervlakte van 30.700 m2. Op de bazaar worden allerlei culturele producten verkocht. Ook is het bekend om de juwelier winkels. Er worden allemaal Turkse kruiden en snoepjes verkocht. Het staat daarnaast ook bekend om de boekenverkopers. Het is dus een bazaar vol met cultuur.

Kizkulesi

Kizkulesi ligt voor de kust van de wijk Üsküdar, bij de zuidelijke ingang van de Bosporus. Het betekent letterlijk “meisjestoren” in het Turks. De naam komt van een legende: de Byzantijnse keizer hoorde een profetie die hem vertelde dat zijn geliefde dochter op 18-jarige leeftijd zou sterven door een slang. Dus besloot hij haar in deze toren te plaatsen, gebouwd op een rots op de Bosporus, geïsoleerd van het land, zodat geen slang haar kon doden. Maar ze kon toch niet ontsnappen aan haar bestemming, een slang verborgen in een fruitmand uit de stad beet de prinses en doodde haar.

Het heeft ook een andere legende. Het andere legende is een verdrietig liefdesverhaal waarin het meisje en de jonge aan het einde sterven voor hun liefde.

Sultan Ahmet moskee

Sultan Ahmet’s grote architecturale geschenk aan zijn hoofdstad was deze prachtige moskee, tegenwoordig algemeen bekend als de Blauwe Moskee. Gebouwd tussen 1609 en 1616. De moskee dankt zijn bijnaam aan de inrichting van tienduizenden Iznik-tegels. Het hele ruimtelijke en kleureffect van het interieur maakt de moskee een van de mooiste prestaties van de Ottomaanse architectuur.

Istanbul is een stad die nooit slaapt. Het nachtleven van Istanbul is even beroemd als spectaculair met locaties aan en op de Bosporus of op daken met uitzicht op de stad. Als feesten de hele nacht niet je ding is, maar je nog wat energie over hebt na een dag sightseeing, dan raad ik je aan de vele cafés en restaurants te bekijken die Istanbul te bieden heeft. Velen van hen hebben hetzelfde uitzicht als de nachtclubs, dus genoeg redenen om uit te gaan in Istanbul.

Vergelijkbare artikelen

Zuid-Afrika

2 jaar geleden

Top 10 griekse eilanden

3 jaar geleden

Only registered users can comment.