Openbaar vervoer

Iedereen heeft hier wel eens gebruik van gemaakt, of het nou de bus, de trein, de tram of de metro was. Het openbaar vervoer zorgt ervoor dat je makkelijk en veilig van bestemming naar bestemming kunt reizen.

  • Bus: de bus rijdt op een spoor maar via bepaalde wegen, en is er voor korte tot middel lange afstanden
  • Tram: de tram rijdt wel op een spoor en rijdt vooral over korte afstanden
  • Trein: rijdt wel op een spoor en rijdt vooral de lange afstanden.
  • Metro: de metro rijdt op een spoort ondergronds en rijdt net als de bussen en trams korte, middel lange afstanden.

Nadelen van openbaar vervoer.

Een groot nadeel van het openbaar vervoer is dat de aangegeven en berekenden tijden niet altijd overeenkomen met de echte tijd dat ze er zijn. Ook rijdt het openbaar vervoer gewoon over normale wegen en neemt dus deel aan het reguliere verkeer. Dit houdt dus in dat er ook wel eens ongelukken voorkomen en dat er wel eens wat dingen mis kunnen gaan. Indirect betekend dat dus dat er wel eens ritten uit zullen vallen, vertraging hebben, veel te vroeg komen etc. en we kunnen je vertellen: het wachten op je vervoer is geen pretje en al helemaal niet in slecht weer met koude tempraturen.
Daarnaast moet er natuurlijk ook wel eens onderhoud worden uitgevoerd aan de sporen, dit kan best een tijdje duren en is dus eg vervelend wanneer je echt afhankelijk bent van die specifieke rit. Natuurlijk zijn er wel oplossingen, maar dan zou je bijvoorbeeld een omweg moeten maken, moeten overstappen of langer over de reis doen terwijl het dezelfde afstand is.

Voordelen van openbaar vervoer.

Natuurlijk is het openbaar vervoer voor iedereen gewoon een handig iets, voor de mensen zonder rijbewijs, voor de studenten met hun studenten ov, voor kinderen die naar school moeten en etc. het fijne aan het openbaar vervoer is dus dat iedereen dit kan gebruiken, dat je er (naast geld voor een kaartje of je ov) niets voor nodig hebt. En dat je zelf eigenlijk niet op het verkeer hoeft te letten want dat doet de buschauffeur al voor je! Je kan dus lekker je oortjes in doen en n muziekje luisteren of de serie verder kijken die net zo spannend begon te worden.
Om het makkelijker te maken om te reizen, bestaat er de app 9292. Dit is een app waarop je je reis kunt plannen, kan zien waar je moet overstappen indien dat nodig is, hoelang de reis gaat duren en of er vertraging is. Natuurlijk kan het ook nog voor komen dat je reis uitvalt, dit wordt ook op deze app aangegeven. Vaak zijn er meerdere mogelijkheden om tot de gewenste bestemming te komen, via verschillende sporen of verschillende vervoersmiddelen. Over het algemeen is met de trein reizen het snelst.

Vergelijkbare artikelen

Turkije

3 jaar geleden

Valencia

6 jaar geleden 0

Vakanties

1 jaar geleden