Whiskeyglazen

Er is veel aanbod van de whiskeyglazen, zo zijn deze er in allerlei vormen en maten. Iedereen drinkt whisky uit een ander glas, maar welk glas is aan te raden? Er zijn veel soorten glazen, elk glas heeft zijn eigen eigenschappen en heeft ook zijn eigen ervaring bij het drinken of proeven van de whisky. In deze tekst zal je het een en ander te weten komen over de verschillende soorten whiskeyglazen.

Meest ideale whiskeyglas

Er bestaat niet zoiets als het ideale glas om de whisky uit te drinken. Er zijn veel verschillende glazen waar je uit kunt drinken en elk glas heeft zo zijn voordelen. Whisky is op verschillende manieren te drinken, dat is ook de reden waarom het glas zo belangrijk is. Als je de echte whisky smaak wilt ervaren heb je het ideale whiskyglas nodig, het glas moet de beste aroma’s vrij geven. de drie meest voorkomende whiskeyglazen zijn de Snifter, Tumbler en de Glencairn.

De Snifter

De Snifter wordt ook wel het tulpglas genoemd. Dit glas heeft de vorm van een tulp, het heeft een brede bodem en wordt steeds nauwer als het glas naar boven gaat. Met dit glas kun je de smaak en geur elementen opdoen, dit komt doordat de aroma’s beter blijven hangen in dit glas. Dit glas is fijn om vast te houden, het glas heeft een vrij korte steel en onderaan een brede voet. Het glas kun je goed vasthouden en is ook erg handig om de whisky te walsen. Dit glas ziet er misschien wat minder aantrekkelijk uit, maar is echter wel erg geschikt voor het proeven en het ruiken van de whisky. Dit glas is dan ook niet voor niets een favoriet van de whiskykenners

De Tumbler

Dit is een whiskyglas dat je vast wel eens in een film bent tegen gekomen. Het glas in de vorm van een cilinder en vrij breed is met een dikke ondergrond. Door de brede vorm van het glas is deze erg prettig om vast te houden. Het is een erg populair glas onder de whisky drinkers. Het glas is ook ideaal om wat ijs bij de whisky te doen. De vorm van dit glas heeft ook zo zijn nadelen. Door de rechte randen en de brede opening aan de bovenkant ontsnapt de aroma’s, de geur en smaak zullen ook best snel verdwijnen. Als je de geuren en smaken van een whisky wilt ervaren is dit niet het glas om te gebruiken. Maar iemand die regelmatig whisky drinkt zal dit dan niet heel erg vinden.

Voor het drinken van een single malt whisky zullen de echte kenners je toch wel een ander glas aanraden. Het glas is echter wel erg geschikt voor een bourbon whisky, dit is een whisky waar je ijs doorheen doet.

De Glencairn

Dit glas is erg mooi van vorm en wordt gemaakt door het Schotse bedrijf Glencairn. Dit glas wordt ook gezien als het glas om single malt whisky te drinken en te proeven. Het glas heeft de vorm van een tulp, net zoals de Snifter is het glas aan de onderkant bol en wordt smaller aan de bovenkant. Dit glas behoud de aroma’s in het glas. Je kunt in dit glas gemakkelijk de geuren vrij laten komen door de whisky te walsen.

Vergelijkbare artikelen

Fruit op de werkvloer

2 jaar geleden

Wat is varkenshaas?

6 maanden geleden

Bananen smoothies

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.