Rode wijnsaus

Klassieke rode wijnsaus komt van oorsprong uit Frankrijk en werd al door de arme boeren bereid. De rode wijnsaus past erg goed bij wildgerechten, gevogelte en kalfs- of rundvlees. Rode wijnsaus wordt over het algemeen met simpele rode wijn bereid, voor de smaak maakt het niet echt uit welke rode wijn er voor de saus gebruikt wordt. In de meeste Rode-wijnrecepten heb je aan een halve fles rode wijn al voldoende en kun je de rest van de fles drinken bij het eten of op een later moment. Steek tijd in het vlees dat je bij de rode wijnsaus bereidt, de saus zelf kost eigenlijk nauwelijks tijd. In rode wijnsaus wordt meestal ui, knoflook, fond, suiker, boter en een combinatie van verschillende kruiden gebruikt. Ieder recept is weer anders en dat is niet voor niets! Rode wijnsaus is iets dat de meeste mensen niet uit een kookboek bereiden, maar van moeder op dochter wordt doorverteld. Het is een echt familiegerecht dat je tijdens de kerst of op een ander feestelijk moment bij het vlees eet.

Voedingswaarde per 100 gram rode wijnsaus

  • 127 kcal
  • 1 gram eiwit
  • 6 gram koolhydraten
  • 11 gram vet

Rode wijnsaus is niet een heel gezond recept, maar gelukkig is dit niet iets dat je op dagelijkse basis eet. Rode wijnsaus past bij vleesgerechten en kun je door de smaak prima in kleine hoeveelheden gebruiken. Geen zorgen dus als je deze saus af en toe gebruikt.

Rode wijnsaus koken

De kern van rode wijnsaus bestaat uit boter, knoflook, sjalotjes en een aantal andere ingrediënten. De bereiding is vrij eenvoudig en kun je in de recepten op Rodewijnsaus.com terugvinden. Je kunt rode wijnsaus apart opdienen of je kunt het over het vlees schenken.

Wil je de saus verder verrijken? Voeg dan een klein beetje rode port toe, de smaak zal op deze manier nog intenser zijn. Je kunt de saus eventueel ook van tevoren al voorbereiden. Je kunt de saus in de koelkast bewaren of je kunt de saus invriezen en tot een aantal maanden bewaren. Wil je de saus bij wild serveren? Dan kan het ook lekker zijn om een paar krokante stukjes spek aan de saus toe te voegen.

Vergelijkbare artikelen

Pasta Carbonara

6 jaar geleden 0

Biervat

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.