Prei koken

Heb je zin om vanavond prei te koken maar heb je geen flauw idee hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan vooral snel verder want je kunt er nu achter komen hoe dat het prei koken in zijn werk gaat. We hebben voor jou ook de voedingswaarde van gekookte prei uitgezocht. Per 100 gram bevat het 27 kcal, 3,8 gram aan koolhydraten, 0 gram aan vet, 3.4 gram aan vezels en dat gaat er toch ook voor zorgen dat je extra veel zin krijgt om samen te genieten van een heerlijke prei maaltijd?

Hoelang duurt prei koken?

Je kunt in korte tijd prei koken. Dit duurt in totaal maar 15 minuten. Veel mensen houden van prei, ze vinden het een lekkere groente die je op diverse manieren kunt bereiden. Voordat jij gaat denken aan prei koken, is het belangrijk dat je de prei goed gaat wassen. Let goed op want tussen de bladeren van de stengels zit soms wat aarde. Het is belangrijk dat je met een scherp mes de wortel van de prei af gaat snijden en deze kun je dan gewoon weggooien. Dan neem je de buitenste bladeren en deze verwijder je. Vaak gaat het over erg taaie bladeren. Je snijdt vervolgens de stengel in stukken van ongeveer één centimeter, hierdoor komen er ringetjes. Als je dat hebt gedaan dan was je de preiringen goed in een vergiet (druk eventueel de ringetjes uit hierdoor zorg je er voor dat alle zandresten verwijderd worden). Dan neem je de prei en deze doe je met een bodempje water in een pan. Doe er ook een snufje zout bij en breng het aan de kook. Dan kun je in 15 minuten de prei gaar koken.

Stapsgewijs prei koken

We leggen je nog een keer stapsgewijs uit hoe prei koken in zijn werk gaat. Als je deze stappen gaat volgen dan heb je het in korte tijd klaar. Na een tijdje gaat het vanzelf en heb je het stappenplan niet meer nodig, maar voor nu is het fijn als je dit als houvast kunt gebruiken!

  1. Eerst verwijder je het buitenste blad van de prei. Dit is vaak taai en daarom moet het er ook af worden gehaald.
  2. Wanneer het nodig is snijd je het bovenste, donkergroene gedeelte van de prei af. Dit wordt vaak niet gegeten en de meeste mensen halen het eerste deel er sowieso af.
  3. Dan snijd je de prei in de lengterichting door tot halverwege het witte gedeelte.
  4. Vervolgens spreid de preibladeren als een waaier en deze maak je goed schoon onder de kraan. Het is belangrijk dat er geen zand meer tussen de bladeren zit, dit smaakt namelijk niet erg lekker!
  5. Je moet nu de prei snijden in stukken van 1 tot 2 cm, daarbij ga je beginnen bij het groene deel.
  6. Je gaat nu het laatste stuk wit met de wortels weggooien.
  7. Zorg dat je nu de prei vijftien minuten gaar gaat koken in een laagje water.
  8. Als dat klaar is giet je de prei af.
  9. Je kunt ook een papje maken voor de prei en dan kun je maken met bloem of maïzena, melk en een scheutje azijn.

 

Smakelijk eten!

Preikoken

Vergelijkbare artikelen

Wat is alcohol?

6 jaar geleden 0

Whiskeyglazen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.