Klimaat van Barcelona

Barcelona en haar grootstedelijk gebied hebben een vochtig subtropisch klimaat dat grenst aan een mediterraans klimaat met milde winters en hete zomers. Volgens de klimaatclassificatie van Troll Paffen heeft Barcelona een warm gematigd subtropisch klimaat. Barcelona is gelegen aan de kunst van de Iberische schiereilanden, dus komen er veel atlantische westenwinden vaak voor in Barcelona die een lage vochtigheid hebben waardoor er weinig tot geen regen word geproduceert. Het gemiddelde temperatuur dat in Barcelona plaats vindt ligt rond de 28 graden in de zomer en zijn de heetste maanden July en Augustus wat ook logisch is, omdat het dan de tijd van de zomer is.
In de winter wanneer de azoren hoog bewegen richting het zuiden, heerst er een sterke westerwind met af en toe wat meer regen in de Midellandse Zee. De stad Barcelona is zelf beschermd tegen de koude winden van de pyreneeën die vaak uit de bergen komen door Catalonieë en zo Barcelona niet kunnen doordringen.

Winter in Barcelona

In de winter zal je vaak of eigenlijk altijd koele en regenachtig weer tegenkomen, alhoewel de temperatuur bijna nooit onder de 0 graden zal vallen. Daarom is het in deze maanden van winter echt ideaal om de museums te bezoeken zoals die van Picasso. Ook zijn dit mooie gelegenheden om naar discos of bars te gaan of zelfs te dineren in een leuk restaurant samen met je vrienden of geliefde(n) en vele ander nachtelijke uitstapjes.

Lente in Barcelona

Beginnend in maart en in de loop van april zul je zien dat de temperatuur opmerkelijk zou stijgen. De mensen van Barcelona zijn meer geneigd om naar buiten te gaan en de straten gaan bestormen. Zo gaan veel toeristen cafes bezoeken en al op de terassen zitten, maar voor de lokale bewoners is dit een heel ander verhaal, die vinden het weer nog steeds iets te koud om naar buiten te gaan.

Zomer

De populairste maanden waarin toeristen naar Barcelona komen is in mei en januari, dit is ook wanner de temperatuur flink zal stijgen het is ongebruikelijk dat het extreem warm word in deze periode, maar de temperatuur in deze maanden zijn erg aangenaam. het is ongebruikelijk dat het extreem warm word in deze periode, maar de temperatuur in deze maanden zijn erg aangenaam. het is ongebruikelijk dat het extreem warm word in deze periode, maar de temperatuur in deze maanden zijn erg aangenaam. het is ongebruikelijk dat het extreem warm word in deze periode, maar de temperatuur in deze maanden zijn erg aangenaam. Dit is overigens ook de perode wanneer de stranden weer vol zullen raken. In het midden van de zomer dus tussen juli en augustus in zal het rond de 28 graden worden en het heetst in het hele jaar en zal dan uiteraard ook de meeste toeristen trekken in deze periode.

Herfst

Tussen de maanden september zal de temperatuur iets afnemen maar zal nog steeds zeer aangenaam zijn met een temperatuur van 22 tot 25 graden en zal in de avonden nog meer afnemen in temperatuur.

Vergelijkbare artikelen

Wenen

6 jaar geleden 0

Vakantie Canada

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.