Uiteten

Iedereen gaat wel eens uit eten. Niets is lekkerder dan uit eten gaan, je komt laat thuis van werk en hebt geen zin meer om te koken wat doe je dan? Ja dan ga je lekker uiteten. Maar de keuze naar wel restaurant je wilt gaan kan nog variëren. Heb je zin in Grieks, sushi, Italiaans? Je kan uit zoveel soorten restaurants kiezen dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

Verschillen in restaurants.

Italiaans restaurant: In een Italiaans restaurant kan je de beste gerechten eten uit Italië. Zo heb je de ozo bekende pizza’s, vaak zijn de pizza’s handgemaakt en heerlijk gebakken in een steenoven waardoor ze de perfecte crunch krijgen. Of heb je zin in een heerlijke pasta? Dat kan heel goed in een Italiaans restaurant. De Italianen staan bekend om hun heerlijke verse pasta met een lekker sausje. Vaak is de saus gemaakt van tomaten.

Grieks restaurant: Heb je zin in heerlijke Gyros? Ga dan naar een echt Grieks restaurant en hun zorgen ervoor dat jij een van de beste gyros krijgt in de wereld. Vaak kan je ook nog kiezen uit Souvlaki. Souvlaki is een heerlijk spiesje gemaakt van kip, lam of varkensvlees en wordt vaak geserveerd op een pitabroodje. Voor de echte Griekse beleving neem eens een glaasje raki voor je eten. Let op hier moet je wel 18 jaar of ouder voor zijn.

Japans restaurant: Een gerecht wat nu echt aan de top staat is Sushi. Iedereen is in de ban van sushi dit komt omdat het een gezonde en heerlijk gerecht is. Sushi wordt gemaakt van zeewier en rijst, hierin kan je ook nog andere producten toevoegen zoals zalm, tonijn, of wat komkommer. Je kan sushi zo gek maken als je zelf wilt. Er bestaan in een echt Japans restaurant misschien wel 50 verschillende soorten sushi’s waar je uit kan kiezen. Sushi is niet voor iedereen weggelegd, je moet wel goed tegen de smaak van vis en zeewier kunnen. Zeewier smaakt erg naar zout en is dus eigenlijk meer bedoeld als smaakversterker.

Frans restaurant: Een Frans restaurant staat bekend om luxe en heerlijke gerechten. Zo kan je ervoor kiezen om in een Frans restaurant slakken te eten. Dit gerecht wordt Escargot genoemd. Vaak worden de slakken geserveerd met wat kruidenboter. Ratatouille is een typisch Frans gerecht, je kent dit misschien door de Disneyfilm Ratatouille. Dit gerecht wordt gemaakt van courgette, tomaten en aubergine in een grote schaal. Niet iedereen houdt ervan maar het is zeker de moeite waard om het te proberen.

Turkse restaurant: De Turkse keuken staat vooral bekend door hun heerlijke kebabs. Kebabs worden gemaakt van lams, kalf of kippenvlees en je kan dit op meerdere manieren bereiden. Laagje worden gemaakt en op een spit gezet, de spit draait rond en zo wordt het vlees langzaam gegaard. Je hebt het vast wel een eens gezien, ze pakken het vlees van de spit via een soort scheermes wat speciaal bedoeld is voor het snijden van het vlees. In Turkije snijden ze het vlees van het spit met een zwaard wat zorgt voor een spektakel wanneer je vraagt voor het vlees.

Vergelijkbare artikelen

Rode bietensoep

2 jaar geleden

Only registered users can comment.