Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en vormt een eigen deelstaat. De staat ligt in het noordoosten van het land aan de rivier Donau. Het inwonersaantal van wenen ligt op 1.840.573 met een oppervlakte van 414,87 km2 waarvan 395,57 km2 land en 19,3 km2 water is het veruit de grootste stad van Oostenrijk. Wenen is de federale hoofdstad van Oostenrijk en tegelijkertijd ook een van de 9 deelstaten van Europa hetzelfde als wat den haag voor Nederland is. De taal die in Oostenrijk word gesproken is Duits.

Wat is er in wenen te zien en te doen

Er zijn in wenen heel veel mooie paleizen te zien waar van de grootste de hofburg is die ligt gelijk in de binnenstad van wenen. Deze paleis de Hofburg bestaat al sinds de 13e eeuw. De hofburg biedt nu onderdak aan de nationale bibliotheek van Oostenrijk en ontvangt de president zijn belangrijke gasten in paleis de hofburg. Er is ook een andere paleis die ook erg beroemd is dat is de Schloss Schonbrunn die ligt net buiten de binnenstad dit was de zomerpaleis van habsburgen met 1.400 kamers. Wat ook erg populair is in wenen de grote kathedralen De stephansdom is de populairste kathedraal met een hoogte van 137 en de lengte met 107 meter is het een van de grootste kerken van Europa. Als je in wenen naar een wat rustigere plek wil als tourist zijnde en toch nog mooie dingen zien raad ik je aan om naar de prater te gaan. Een groot park wat vroeger het jachtgebied van de keizer was. Het mooiste van die park is de reuzenrad die nog uit 1897 is.

Eten en drinken in wenen

In wenen zijn de keukens heel erg internationaal. Buiten de Oostenrijkse keuken heb je eigenlijk ook keus uit andere keukens bijv. Japans, Spaans, Turks en ga zo maar door het verschil met andere steden in Europa is dat de restaurants in wenen goedkoper zijn. In wenen zijn koffiehuizen erg populair in plaats van cafés gaan ze vaker naar koffiehuizen om daar hun pauze te houden en te genieten van hun koffie. De bekendste gerecht van wenen is natuurlijk de Sachertorte. Deze taart bestaat uit chocoladecake gevuld met abrikozen en bedekt met chocoladeglazuur en daarop slagroom en om het af te maken drinken ze er ook een verlangterer bij.

Klimaat van wenen

Klimaat van wenen is een landklimaat. Wat inhoudt dat het in de zomer erg warm kan zijn zoals in de maanden juli en augustus is het gemiddeld 28 graden overdag. Ook valt er in wenen het minste neerslag van Oostenrijk. Maar omdat wenen een landklimaat heeft is het in de winter regelmatig onder de 0 graden. Sneeuw is er in wenen niet veel en als het er is blijft het niet lang liggen het smelt direct.

Openbaar vervoer in wenen

Als je met de vliegtuig naar wenen gaat en je bent niet van plan om de stad te verlaten dan is het eigenlijk niet nodig om een auto te huren. Wenen beschikt over goed geregelde openbaar vervoer. Het handigste als toerist zijnde is het gebruik maken van de metro. Die brengt je naar de mooiste bezienswaardigheden van wenen. Naar de iets moeilijkere bezienswaardigheden kan je de tram pakken en kan je gelijk ook andere plekken van wenen zien.

Vergelijkbare artikelen

Cuba

3 jaar geleden

Only registered users can comment.