Ankara

Ankara is de hoofdstad van Turkije sinds 13 oktober 1923 en heeft een bevolking van 5,5 miljoen inwoners. Ook is Ankara na Istanbul de grootste stad van Turkije, omdat er rond het jaar 1950 steeds meer mensen van het platte land naar de stad gingen verhuizen voor meer werk. Ook staat Ankara op de 38ste rij tussen werelds meest bevolkte steden. De stad ligt in de Aziatische gedeelte van Turkije.

Bezienswaardigheden


In de stad Ankara zijn er veel toeristische plekken zoals de Roman Wall, Ankarta Castle en Temple of Augustus. Het belangrijkste is wel de Anitkabir, dit is de plek waar Mustafa Kemal Ataturk is begraven. Hij is de eerste president van Turkije. Ook is de Mehmet Akif Ersoy huis een groot aandacht. Mehmet Akif Ersoy is een dichter die het Turkse volkslied heeft geschreven in 1921. Zijn huis is in het jaar 1984 geopend voor gasten die het willen bezoeken. De bezoekers hoeven niet te betalen voor de entree, het is helemaal gratis.

Atakule


Atakule is een observatietoren bij Cankaya in Ankara. Atakule is daarnaast ook een winkelcentrum. Op 13 oktober 1989 werd het  winkelcentrum geopend omdat de stad Ankara 66 jaar de hoofdstad was. Het winkelcentrum bestaat uit vijf verdiepingen, er zijn kledingwinkels, restaurant en een bioscoop. De toren is 125 meter hoog. De bekendste restaurant in de toren staat boven. Als je in het restaurant zit heb je een hele mooie uitzicht omdat er geen muren zijn, maar allemaal ramen. Ook draait deze restaurant 360 graden om zich zelf heen. Je mag alleen aan een kant van de toren foto’s maken, omdat je aan de andere kant zicht hebt op militaire bases.

Wonderland

In Ankara heb je nu ook Wonderland Eurasia, dit is de grootste pretpark van de Europa en Azië. Het park is geopend in 2019 en verwacht ongeveer 5 miljoen bezoeker per jaar. In het park zijn er in totaal 2117 attracties en een parkeerplaats voor 7000 mensen. Bij de ingang kun je ervoor kiezen om een onbeperkte kaart te kopen of alleen een ingangsticket te kopen, dan betaal je per attractie

Cultuur

Ankara staat bekend met zijn kat en geit. De kat van Ankara heeft twee verschillende oog kleuren waarvan de ene blauw en de ander groen is. De kat zelf is wit en trekt dus veel aandacht van de mensen. De geit van Ankara, ook wel bekend als Angorageit is werelds bekend. Ook trekt de geit veel aandacht met zijn vacht die mohair word genoemd. Bijna overal waar je loopt in Ankara kan je wel simit kopen. Het is in heel Turkije te vinden natuurlijk, maar in Ankara vind je de beste. Simit is een brood soortmet sesam erop. Het is een goedkope en lekkere tussendoor.

Klimaat


Het klimaat in Ankara is steppeklimaat. Het is bekend dat Ankara heel koud word in de winter en dat het veel sneeuwt. Er valt veel regen in de lente en de warmste maand is de maand juli. In de zomer is het best droog in de stad, er valt wel af en toe regen.

Vergelijkbare artikelen

Alles over Duitsland

1 jaar geleden

Alles over Italië

10 maanden geleden

Toren van Pisa

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.