Het Louvre

Het Louvre is een immens groot paleis uit de vroegere tijd. Het is één van ’s werelds grootste musea ter wereld. Het paleis is gelegen in het 1e arrondissement in Parijs, het ligt net ten noorden van de Seine. Het paleis bestaat uit 3 ongelofelijk grote hallen, je kunt het eigenlijk wel 3 grote vleugels noemen; als eerst heb je de Richeliue vleugel, Sully vleugel en als laatst de Denon vleugel. In het paleis dat onderhand een museum is geworden, ligt de Mona Lisa en vele andere wereld beroemde kunst stukken. Het Louvre is ’s werelds best bezochte museum ter wereld. Er is een telling gedaan in 2013, de telling luidt; dat er ongeveer 9,3 miljoen bezoekers het paleis kwamen bezichtigen in 2013. Ongelofelijk!

Geschiedenis het Louvre

Het Louvre is eigenlijk gebouwd als kasteel in de tijd van de middeleeuwen. In dit kasteel verbleven de koningen van Frankrijk. Filips nummer 2 was de eerste Franse koning die in het Louvre verbleef. Hij hield van luxe en heeft daarom ook het Louvre lux aangekleed. In 1190 werd het Louvre gebouwd onder het management van Filips. Toen eenmaal de kruisvaarder uit werden gestuurde stond het Louvre als headquarter van de Fransen. Hier werden de schatten van het land bewaard etc. toen eenmaal Karel de vierde aan de macht was onder de Fransen maakte hij van het Louvre er al een wat kunstachtige plaats van. Zo heeft hij zijn bibliotheek in het Louvre laten verplaatsen wat meer dan 900 werken kenden. Het grappige was dat Karel de vierde een groot verzamelaar was en voegde voor zijn dood nog eens, ongeveer, 100 werken toe. Tijdens de honderdjarige oorlog leed het paleis erg aan vernietigingen. Het paleis werd vaak aangevallen door Engelse. Het paleis was in de tijd van de middeleeuwen erg veel in herbouw omdat Frankrijk vaak in gevecht was met andere. Na de 18e eeuw waren en niet veel oorlogen meer. De tijd van de industrie begon eraan te komen en zo had het Louvre bijna geen functie meer. Uiteindelijk in 1791 is het officieel geworden dat het Louvre dus echt een museum moest worden en is dat toen ook geworden. In de loop van de tijd is het voormalige paleis nog gerenoveerd en heropgebouwd als een museum. Tegenwoordig hangen de ’s werelds bekendste kunststukken in het paleis en wordt het meer dan meerdere miljoenen keren bezocht.

Collectie

Hoe het Louvre aan zijn collectie komt is eigenlijk wel duidelijk. Je zult je vast wel afvragen waar alle schatten van Frankrijk zijn gebleven. Nou ze waren nog steeds in het gebouw aanwezig maar dan om te bewonderen. Degene die de collectie bij elkaar hebben verzameld waren de koningen zoals; Karel de vierde en Lodewijk etc. zo is ook het kunstwerk; de Mona Lisa verworven.

Feiten over het Louvre

Het Louvre beschikt over meer dan 60.000m2 om hiermee zijn bezoekers te verwelkomen. In het Louvre liggen meer dan 300.000 verschillende soorten werkstukken, waar er maar 30.000 van worden tentoongesteld. Het Louvre is een enorm bedrijf er werken meer dan 1800 mensen en de bedrijfskosten bedragen meer dan 90 miljoen euro.

Vergelijkbare artikelen

Parijs

6 jaar geleden 0

Reizen

5 jaar geleden 0

Alles over Kenia

2 jaar geleden

Only registered users can comment.