Wat is infrastructuur?

Infrastructuur is het geheel wat gebruikt wordt aan basisvoorzieningen voor bijvoorbeeld je eigen huishouden of bedrijven. Deze basisvoorzieningen kunnen bestaan uit stroom, kabels, systemen, fysieke hardware en nog vele andere aspecten die ervoor zorgen dat een organisatie of huishouden draaiende blijft. Het begrip infrastructuur is dus heel erg groot, je kan het zien als alle benodigdheden om goed te kunnen functioneren binnen de samenleving.

Je kunt infrastructuur ook nog opsplitsen in verschillende sectoren zoals, vervoer, verzorgingseconomie en de sociale infrastructuur.

Infrastructuur voor vervoer bestaat onder andere uit bruggen, tunnels, veerboten, havens, snelwegen, luchthavens, openbaarvervoer en spoorwegen.

Infrastructuur voor de verzorgingseconomie bestaat uit water en sanitair voorzieningen, gaslevering, afvalbeheer en communicatienetwerken.

Aspecten voor de sociale infrastructuur bestaan uit samenwerkingsverbanden, gezondheidsvoorzieningen, onderwijs, openbaar bestuur, en defensie.

Moet je zelf over infrastructuur nadenken?

Iedereen weet dat een goede infrastructuur van groot belang is, niet alleen voor grote bedrijven maar ook juist voor de kleinere bedrijven is het van groot belang dat er een goede infrastructuur is in het land. Het is wel zo dat hoe groter je bedrijf of organisatie hoe groter het belang van een goede infrastructuur is. Dit heeft te maken met dat wanneer je geen goede infrastructuur hebt het werkproces niet goed opgang kan komen waardoor je klanten zult verliezen.

Stel je bent een bedrijf die zich specialiseert in werkzaamheden binnen de ICT dan is het goed om hierover na te denken. Wanneer je bijvoorbeeld wilt dat jouw klanten bepaalde informatie krijgt of werkzaamheden in een systeem kunt doen. Wanneer de infrastructuur op dat moment wegvalt zullen je klanten erop rekenen dat het weer goed werkt en wanneer dit niet zo is dan zullen je klanten zich gaan irriteren wat kan oplopen dat je klanten willen overstappen naar een ander bedrijf.

Je kunt als organisatie goed meewerken aan een goede infrastructuur. Zo kun je bijvoorbeeld groepen maken van werknemers die bepaalde vervoersmiddelen gaan gebruiken. Zo kan je groep 1 met de auto laten komen, groep 2 met het openbaar vervoer en groep 3 op de fiets. Zo maak je goed gebruik van alle mogelijkheden.

Het bouwen en opzetten van een goede infrastructuur

Het opbouwen van een goede infrastructuur is zeker geen geintje. Je moet over veel aspecten nadenken zoals hoe zorg ik ervoor dat mensen naar hun werk kunnen gaan. En hoe maak je het makkelijk dat mensen basisvoorzieningen krijgen naar hun bedrijf of woning. Nederland word gezien als een land met een goede infrastructuur dit komt omdat wij goede snelwegen, spoorwegen, vliegvelden, internetverbinding, havens, gezondheidzorg en onderwijsvoorzieningen hebben in ons land. Dit allemaal bij elkaar zorgt ervoor dat Nederland goed draaiende word gehouden. 

Commerciële infrastructuren

Bij commerciële infrastructuren moet je denken aan elektriciteit, gas/water, energie wat duurzaam gemaakt wordt, afvalverwerking, en brandstof zoals tankstations. Bedrijven zorgen ervoor dat de samenleving gebruikt kan maken. Het enige waar de bedrijven aan moeten denken is het zorgen dat het proces zo duurzaam mogelijk gemaakt wordt.

Vergelijkbare artikelen

Autobedrijf Nio

3 jaar geleden 0

Only registered users can comment.