Triceratops

Periode Triceratops

De Triceratops leefde ongeveer 70 miljoen jaar geleden en de naam Triceratops betekent driehoornige neus. Dat is in vergelijking met de eerst Dinosaurus die op de wereld kwam nog relatief kort. De eerst Dinosaurus kwam ongeveer 230 miljoen jaar geleden op de wereld. De eerste dinosaurus leefde in de tijd van de Trias en de Triceratops leefde in de tijd van de Krijt. De Krijt en Trias zijn tijden dat er grote veranderingen ondergaan op de aarde, denk bijvoorbeeld aan het klimaat. In de tijd van de Triceratops was het de tijd van de krijt. De krijt wordt door de vele mensen gezien als een heel broeierig klimaat met daarbij een wilde en een hoge zeespiegel op de aarde. Daarnaast werd de zee ook nog eens erg wild in de tijd van de krijt.

Leefgebied Triceratops

De Triceratops is een dinosaurussoort. De Triceratops leefde vroeger in Noord-Amerika, denk daar bij aan de landen de Verenigde Staten, Canada en Alaska. De Triceratops leefde in Noord-Amerika voor al in het westelijke gedeelte van het continent, bijvoorbeeld in Los Angeles, Colorado, Dakota en San Francisco. Rond 1850 zijn er in Noord-Amerika ook fossielen gevonden van de Triceratops. De Triceratops leefden voornamelijk in weersomstandigheden waar het veel regende, maar ondertussen was het gebied ook enorm warm en tropisch. De Triceratops waren echte planteneters. De Triceratops waarin heel erg precies in het kiezen van het eten van hun planten, ze eten in principe altijd dezelfde planten. De planten waren overigens enorm groot en hard.

Gewicht en Lengte Triceratops

De Triceratops zijn over het algemeen grote dieren. De Triceratops is ongeveer 10 meter lang en weegt 13000 kilo ongeveer. De Triceratops heeft ongeveer hetzelfde lichaam als een olifant. Officieel zijn de afmetingen van een Triceratops niet bekend. Een van de oorzaken hiervan is dat de fossielen die in Noord-Amerika zijn gevonden, worden gebracht naar een museum. In het museum doen ze er dan gips omheen en daardoor lijkt een lichaamsdeel bijvoorbeeld van de Triceratops wat groter. Zo is er bijvoorbeeld een schedel gevonden van de Triceratops en overgedragen aan een museum in Noord-Amerika. De schedel was op dat moment bijna 2.5 meter lang. De meeste fossielen die in het museum gevonden zijn hadden overigens een lengte van 8 meter. De torosaurus is een jonger exemplaar van de Triceratops.

Vijanden Triceratops

De vijand van de Triceratops is de welbekende Tyrannosaurus. De Tyrannosaurus was in vergelijking met de Triceratops en enorm groot dier. De Tyrannosaurus kon 15 meter lang worden en woog 8000 kilo. Daarnaast was de Tyrannosaurus een van de gevaarlijkste roofdieren ter wereld en tevens een vleeseter. De Triceratops is over het algemeen zwaarder dan de Tyrannosaurus, maar wel een stuk kleiner dan de Tyrannosaurus. De Triceratops kunnen zich beschermen tegen de Tyrannosaurus door hun enorme kracht en gewicht. Aan het begin van het ontstaan van de Triceratops kon de Tyrannosaurus eenvoudig winnen van de Triceratops. Uiteindelijk jaren later veranderde dit en werd de Triceratops steeds sterker en wist zich steeds eenvoudiger te beschermen tegen de Tyrannosaurus.

Vergelijkbare artikelen

Carbonemys

6 jaar geleden 0

Kapsels

6 jaar geleden 0

Texas Holdem Poker

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.