Londen

De geschiedenis van Londen

Londen is eigenlijk pas ontstaan in het jaar 43. De stad had toen een andere naam gekregen namelijk Londinium en werd geregeerd door de Romeinse keizer Claudius. Toen de stad voor het eerst bekend werd gemaakt in het jaar 43 bevond het zich aan de noordkant van de rivier de Theems. Dit alles heeft helaas niet lang geduurd want in het jaar 61 werd de stad aangevallen door de Boudicca die werd aangestuurd door een Keltische koningin. Na een groot gevecht was de stad helemaal verwoest en moest toen weer opnieuw opgebouwd worden. In de 2e eeuw had de stad al bijna 30.000 inwoners. Tegenwoordig telt de stad ruim 7.5 miljoen inwoners. Wat bijna de helft is van alle inwoners van Nederland.

Bezienswaardigheden van Londen

De stad Londen telt vele bezienswaardigheden in dit lijstje zult u wat informatie krijgen over deze mooie plekken.

Palace of Westminster en de Big Ben: Wanneer je in Londen bent zul je automatisch bij de Palace of Westminster en de Big Ben uitkomen. Deze twee mooie gebouwen liggen pal naast de Theems. Rond het jaar 1840 werd het gebouw verbouwd en vernieuwd naar hoe het er tot vandaag uit ziet. Palace of Westminster heeft ruim 1100 kamers en duizenden traptreden die niet te tellen zijn. Het meest beroemde en meest uitblinkende deel van de Palace of Westminster is toch wel de Big Ben. Dit is de klokkentoren die je overal in Londen tegenkomt. Veel mensen vinden dit het gebouw van Londen. Anno 2019 staat de Big Ben in de bouw ter renovatie.

Buckingham Palace: Ook de Buckingham Palace is een van de meest bekeken gebouwen in Londen. Dit is een van de grootste koningshuis ter wereld die nog overeind staat. Miljoenen toeristen komen jaarlijks om dit mooie gebouw te bewonderen er een selfie mee te maken. Het gebouw is gemaakt van rijkdom, dat is goed te zien aan de vogel die gemaakt is van goud. Buckingham Palace heeft 775 kamers en telt een oppervlakte van 77.000 vierkante meter.

De Tower Bridge: Dit is toch wel de meest bekendste brug van de wereld. De Tower Bridge staat boven de Theems en is 244 meter lang. Wanneer het donker is zal de brug zijn lampjes aan doen wat zorgt voor een fantastisch beeld. Je zal het niet verwachten maar de brug kan worden geopend om ervoor te zorgen dat grote vrachtschepen toch verder kunnen met hun reis. Jaarlijks gaat de brug ongeveer 900 keer open en dicht. Wist je dat er dagelijks meer dan 40.000 mensen over de burg heen gaan.

Hotels in Londen

Er bestaan vele verschillende soorten hotels in Londen. Zo heb je budget hotels en hele luxehotels met alles erop en eraan. Toch betaal je voor beide hotels de hoofdprijs aangezien het behoorlijk duur is om hier te overnachten. Hoe dichter bij de stad hoe duurder de prijs wordt. Je kan er ook voor kiezen om te overnachten in een airbnb. Dit houdt in dat is bij iemand in huis komt te slapen tegen een relatief lage prijs. Wil je graag weinig uitgeven dan is airbnb de perfecte oplossen. 

Vergelijkbare artikelen

Liopleurodon

6 jaar geleden 0

Make up

6 jaar geleden 0

Cabaret

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.