Wat is baccarat?

Baccarat is een kansspel dat moet worden gespeeld met kaarten, net zoals vele andere kansspelen die met kaarten gespeeld worden. Denk hierbij aan spellen zoals poker of aan blackjack. Het spel baccarat kent drie verschillende spelvarianten, zo is er de baccarat chemin de fer, punto banco en de duex tablaux oftewel baccarat banque. De punto banco wordt door sommige ook wel benoemd als de Noord-Amerikaanse versie en zal je daarom ook regelmatig zien in verschillende Nederlandse casino’s.

Het spel baccarat is met de tijd veel veranderd en heeft zo veel verschillende vormen gehad. Het is ook even kijken welke vorm van baccarat nou het beste bij jou past. Je kunt op het internet veel varianten van baccarat spelen, zo kun je erachter komen welke variante het beste bij je past.

Basis spelregels van baccarat

De spelregels van Baccarat zijn iets moeilijker dan poker of blackjack en andere grote tafelspellen. Het is namelijk zo dat elke speler maar ook de dealer kan inzetten. Dan kun je nu een weddenschap plaatsen op wat jij denkt dat het wordt, je kunt kiezen uit de speler, de bank of op gelijkspel. Ook is het mogelijk om ervoor te kiezen om een ronde over te slaan. Als je kiest voor een ronde over te slaan dan gaat de beurt naar de eerstvolgende speler.

De kaarten worden verdeelt door de bank, deze doet dat om en om. Zo ontvangt de speler de eerste kaart, hierna krijgt de bank een kaart en dan weer de speler en als laatste krijgt de bank nog een kaart. Nu zijn er dus 4 kaarten in het spel gebracht. Het kan soms zo zijn dat er nog een extra kaart of kaarten bij getrokken moeten worden om het spel te beslissen.

Nadat iedereen twee kaarten heeft gekregen worden nu de punten bij elkaar opgeteld. Als de bank of de speler in totaal acht of negen punten heeft, wordt dit een ‘natural’ genoemd. Als er een natural is worden er geen kaarten meer gedeeld. Degene die negen punten heeft, heeft gewonnen. Het kan ook nog eens zo zijn dat de bank en de speler allebei acht punten of allebei negen punten hebben, als dit het geval is is het een gelijkspel.

Het kan ook zo zijn dat de bank en de speler allebei geen natural hebben. Als dit het geval is dan komt er een derde kaart, de speler is de eerste die de derde kaart krijgt. Als het nog nodig is krijgt de bank ook een derde kaart. Er mag echter niet meer dan 1 kaart extra gedeeld worden per hand.

Waarde van de kaarten

Baccarat wordt gespeeld met zes tot acht kaartensets. Alle kaarten met een plaatje erop en een tien zijn niks waard, dus 0 punten. De kaarten 2 tot en met 9 hebben dezelfde waarde die op de kaart staan, de aas is echter 1 punt waard. Het kan zo zijn dat de kaarten in je hand boven de tien uitkomen, als dit het geval is kijk je alleen naar het getal rechts. Dus als je 13 punten hebt zijn dit er eigenlijk 3, als je 19 punten hebt zijn het er 9.

Inzet en uitbetalen

Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt inzetten per ronde. Je kunt inzetten op de bank, op de speler en op een gelijkspel. Als je inzet op de bank of speler krijg je je inzet keer 2 terug. Bijvoorbeeld, als je 10 euro inzet op de speler en de speler wint, krijg je 20 euro. Dit is hetzelfde als de bank wint en je hierop hebt ingezet. Als je inzet op gelijkspel en het wordt gelijkspel krijg je je inzet keer acht terug. Bijvoorbeeld, als je 10 euro inzet en het wordt gelijkspel krijg je 80 euro terug.

Only registered users can comment.