Penvissen op karper

Hoe werkt dit precies?

Het materiaal dat je moet gebruiken voor het penvissen op karper is vrij simpel. Neem een goede penhengel, deze zijn rond de 3.90 meter lang met een soepele actie in de top. Als molen kan je een 4000 serie karper molen gebruiken met een goede slip. De slip zorgt ervoor dat de vis weg kan zwemmen tijdens het drillen zodat de vis sneller vermoeid raakt. De lijn dikte moet ongeveer 25.00 nylon zijn, in de zomer maanden word het aangeraden om met gevlochten lijn te vissen dit snijdt namelijk makkelijk door alle waterplanten heen. Neem altijd een schepnet en onthaakmat mee naar de waterkant.

De montage voor het penvissen is makkelijk in elkaar te zetten. Wat je ervoor nodig hebt zijn rubberen stuitjes, pendobber, loodhageltjes en een onderlijntje.

  1. Schijf één rubberstuitje op de lijn. Dit zorgt ervoor dat je de diepte van de dobber kan verstellen.
  2. Haal je vislijn door het oogje aan de onderkant van je pendobber.
  3. Lood je pendobber met loodhageltjes zo uit dat het rode puntje van de pendobber net boven waterkomt. Voeg later nog één loodhageltje toe zodat je hiermee de diepte kan pijlen en op de bodem kan vissen.
  4. Je onderlijn bevestigen doe je doormiddel van de lus in lus knoop. Dit is een uitstekende knoop die zelfs niet door grote karpers los te krijgen is. Je kan er ook voor kiezen om een enkele haak op je lijn te bevestigen.

Het zoeken naar een goede stek is het belangrijkste dat je moet doen. Weet je een plek waar karper zit dan is het belangrijk om daar te gaan observeren. Waar azen de vissen en rond welke tijdstip speelt een belangrijke rol. Overhangende takken of bij een duikertje zijn goede stekjes. Door de overhangende takken valt er veel voedsel in het water dit zijn dus uitstekende plekjes om te proberen. Een duikertje is een onderbreking in het water hier kan het water net iets warmer zijn dan andere plekjes in het water, dit is vaak een hotspot voor karpers.

Voorvoeren is erg belangrijk dit kan met bijvoorbeeld hennepzaad en zoete maiskorrels. Hier zijn de karpers gek op! Maak ongeveer 5 voer plekjes aan in je uitgekozen water en vis deze 15 tot 20 minuten per stek. Als je geen activiteit ziet dan verkast je door naar de volgende stek. Het is belangrijk om erg stil te zijn aan de waterkant zodat je de vis die misschien wel aan het azen is niet laat schrikken. Wat handig kan zijn om mee te nemen is een polariserende zonnebril. Deze zonnebril zorgt ervoor dat je letterlijk door het water heen kan kijken. Zo kan je de vis goed spotten en hierop in spelen.

Verschillende aassoorten is belangrijk zo kan je bijvoorbeeld mais, kikkererwten of kidneybonen gebruiken. Maar natuurlijk werken wormen en maden net zo goed, het is een eigen voorkeur. Wil je met een boilie vissen? Gebruik dan een onderlijn met een hair onder de haak. Hierop kan je de boilie bevestigen en zal de vis zichzelf haken wanneer deze hem opeet. Mijn voorkeur is vissen met natuurlijk aas want boilies zijn erg duur, je betaald al snel 10 euro voor 1 kilogram.

Handige tips voor het penvissen.

  1. Voer altijd meerdere stekjes aan dit vergroot je kans op succes.
  2. Neem niet te veel spullen mee naar de waterkant zodat je snel en gemakkelijk naar je volgende stek kan.
  3. Blijf niet te lang op één stek, maximaal 20 minuten mits je veel activiteit ziet.

Vergelijkbare artikelen

Date ideeën

6 jaar geleden 0

Unibet

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.