Poker

Je wilt gaan pokeren maar je kent de spelregels niet. Om erachter te komen hoe je de regels moet toepassen staan hieronder de spelregels. De meest bekende pokervariant is de Texas hold’em. Texas Hold’em wordt net zoals andere poker varianten gespeeld met minimaal 2 personen wat kan oplopen tot wel 10 personen. Voor een pokerspel wordt er één deck kaarten gebruikt, deze deck bevat 52 kaarten. Aan het begin krijgt iedereen 2 kaarten die de speler alleen voor zichzelf moet houden. Tijdens het spel komen er kaarten op de tafel te liggen, in totaal 5 kaarten, deze kaarten liggen open op tafel. Tijdens het spel kan de speler kiezen om mee te gaan met de rest of te stoppen. De speler met de beste hand aan het einde van de pot wint.

Verloop van het spel

Er is een zogenaamde dealerbutton, deze geeft aan wie de dealer is die ronde, deze ‘dealerbutton’ schuift elke ronde één plaats op. Aan het begin van een ronde is er iemand die een small blind en een big blind button heeft. Degene die deze button hebben moeten deze ronde verplicht inzetten. Hierna kunnen de spelers kiezen om mee in te zetten op de gebruikelijke inzet. Je kunt ook online oefenen met poker en dan zal je zien dat deze 3 buttons vanzelf opschuiven en kun je aan het spel wennen.

Voordat er dus ook maar iemand iets mag inzetten moet de eerste speler die links van de ‘dealer’ zit een blind inzetten, dit is de small blind. Het aantal wat hiervoor ingezet wordt kun je van te voren afspreken. De speler die weer links zit van de ‘small blind’ moet de big blind inzetten, de big blind is 2 keer zoveel als de inzet van de small blind.

De eerste ronde

De eerste speler die aan de beurt is, is degene die links zit van de speler met de big blind. Elke speler heeft 3 keuzes om mee te spelen. Zo kan een speler ‘Call’, ‘Raise’ of ‘Fold’ kiezen. Als de speler kiest voor de Call dan moet hij net zoveel inzetten als de big blind. Als de speler kiest voor de Raise dan kan de speler het bedrag verhogen tot zoveel fiches of geld hij heeft. Ook kan een speler ervoor kiezen om voor de Fold te gaan, hiermee beëindig jouw beurt en doe je niet meer mee met de volgende rondes. Je kunt dus niet meer winnen maar je hoeft ook niets meer in te zetten. Het is ook nog eens mogelijk om na een Raise nog eens te verhogen, dit wordt een Re-raise genoemd.

De tweede ronde

Nu komen er drie kaarten op de tafel te liggen die iedereen kan zien. De 3 kaarten die nu op de tafel liggen noemen we de ‘Flop’, iedere speler die nog niet Fold gedaan heeft kan hieraan meedoen om met de twee kaarten in zijn hand een combinatie te maken. Nu komt er nog een keuze bij voor elke speler, als er nog niks is ingezet in deze ronde kan een spelen kiezen om te ‘Checken’. Checken houdt in dat je niks wilt inzetten en door wilt gaan met de pot. Als er iemand na jou inzet moet je wel kiezen voor de Call, Raise of de Fold.

De derde Ronde

Na de tweede ronde komt er nog één kaart op tafel te liggen. Deze kaart wordt de ‘Turn kaart’ genoemd. Met deze kaart kun je ook een combinatie maken met de kaarten in je hand en de andere kaarten op de tafel. Ook in deze ronde kunnen de spelers ervoor kiezen om te checken, callen, te raisen en te folden.

De laatste ronde

Nu de laatste ronde bezig is komt de laatste kaart op tafel te liggen. Deze kaart wordt de River kaart genoemd. Nadat deze kaart op tafel ligt begint de laatste ronde om in te zetten. Als iedereen ingezet heeft of gefold heeft, komt er een Showdown, hier laat iedereen zijn kaarten zien. De speler met dee hoogste combinatie kaarten wint en krijgt de pot. Het is ook mogelijk dat meerdere spelers dezelfde hoogste combinatie hebben, dan wordt de pot gedeeld tussen deze spelers

Poker Nederland

Vergelijkbare artikelen

Gokken

6 jaar geleden 0

Wat is baccarat?

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.