Skype inloggen

Skype is een IP-telefonieprovider die gratis bellen biedt tussen abonnees en goedkoop bellen naar mensen die de service niet gebruiken. Naast standaard telefoongesprekken maakt Skype bestandsoverdrachten, sms’en, videochats en videoconferenties mogelijk. De service is beschikbaar voor desktopcomputers, notebook- en tabletcomputers en andere mobiele apparaten, waaronder mobiele telefoons. Een aantal bedrijven, waaronder Skype, produceren speciale Skype-telefoons.

Inbegrepen in de gratis service is een softphone-toepassing die kan worden gedownload naar elk computerapparaat waarop Windows-, Macintosh-, Linux- of Windows Mobile-besturingssystemen worden uitgevoerd. Een functie genaamd SkypeOut maakt oproepen naar normale telefoons mogelijk; deze oproepen worden in rekening gebracht op een voorafbetaalde account of op een jaarlijks abonnement voor vaste kosten.

Skype’s voordelen, naast de gratis en goedkope gesprekken, zijn naar verluidt een eenvoudige set-up en een goede audiokwaliteit. Om Skype vanaf een desktopcomputer te gebruiken, sluit u gewoon een headset, een gespecialiseerde VoIP-telefoon of een gewone telefoon aan (via een analoge telefoonadapter). U voegt contacten op dezelfde manier toe als voor expresberichten en vervolgens klikt u op het pictogram naast het contact om te bellen.

Only registered users can comment.