Voorkomen – Het voorkomen van een teek

Het beste is natuurlijk om altijd voorbereid te zijn. Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat je goed voorbereid bent ten aller tijden. Er zijn een paar dingen die erg belangrijk zijn als het gaat in de teken wereld. Zo zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen, bijvoorbeeld kan je speciale crème aanschaffen of toch kiezen voor een iets meer natuurlijke wijze.

Locaties van een teek

Om jezelf goed te kunnen voorbereiden moet je eerst weten waar de teken zich bevinden en op wat voor plekken ze vaak te vinden zijn. Allereerst moet je weten wat voor soort teek bij welke plekken zitten. De basis teken die niet van speciale soort zijn, zijn voornamelijk te vinden in natuurgebieden zoals het bos of struiken. Veel mensen die wandelen in het bos zullen veel teken tegenkomen op verschillende plekken. Teken zullen zich snel verspreiden en een plekje zoeken op dieren of mensen.

Maatregelen bij teken

Maatregelen tegen teken worden meestal pas ondernomen als de teek ontdekt is. Dit is echter niet zo slim want dit betekend dat je niet echt voorbereid bent. Zorg dus dat je altijd maatregelen neemt voor dat je een activiteit gaat ondernemen waar teken zich kunnen bevinden.

Teken bij dieren

Niet alleen mensen maar ook dieren kunnen erg veel last hebben van teken in het wild. Bij bossen of in struiken snuffelen zorgt al snel voor een onaangename ervaring. Teken kunnen zich namelijk heel makkelijk vast zuigen en zorgen dat ze niet meer los laten. Bij dieren is het verwijderen echter een stuk lastiger. Als je kiest voor een pincet is het als snel wat riskant aangezien je ook haren of andere stukjes van de huid mee kan trekken. Wij raden daarom dus ook sterk aan om eerst bepaalde zalf te gebruiken zodat het plekje iets meer zichtbaar wordt en het zo een stukje makkelijker is.

Risico’s van teken

Zowel de teken als de slachtoffers zelf kunnen risico’s oplopen bij het voorkomen van een teek. Bij het smeren van zalf kan er bijvoorbeeld bepaalde uitslag komen of een soort allergische reactie. Bij dieren is dit niet zo.

Vergelijkbare artikelen

Insectenlamp

6 jaar geleden 0

De sneeuwpanter

5 jaar geleden 0

Kitten asiel

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.