Fallout 4

Fallout 4 is een action role-playing video game en speelt zich af in het verleden op het moment dat in Bosten de kernbommen vallen. Het is een spel dat je meeneemt naar een land vol mysterie en avonturen. Het biedt veel quests en sidequests met veel uitdaging voor de iedere speler.

Story

Net zoals bij de vorige Fallout kan je kiezen of je als vrouw of man gaat spelen. Het spel begint op een vroege morgen in je huis met je partner en kind. Een robot butler biedt een beeld van wat Amerika had kunnen worden als inventies en de optimisme in 1930 gelukt waren. Het leven is leuk en rustig totdat er een uitzending komt op tv over kernbommen. Je familie gaat ondergronds en je wordt ongeveer 200 jaar later wakker. In de ondergrondse bunker zie je dat ze je partner vermoorden en je kind ontvoeren. Wat je niet weet is dat je ongeveer 200 jaar later wakker wordt in het jaar 2287. Je gaat opzoek naar je kind die waarschijnlijk inmiddels al dood is.

Quests

In het spel zitten veel belangrijke keuzemomenten. Een groot deel van de missies zijn gebaseerd op een regel die wordt gezegd in Fallout 3 over Boston en The institute.
Welke kant je kiest heeft veel invloed op de toekomst van Boston. Je hebt mainquests die iedereen moet spelen en sidequests aan de hand van welke kant je hebt gekozen.
Het verschil tussen de oude Fallout spellen en Fallout 4 is dat je heel erg begeleid werd door middel van lichtjes. Nu kan je bij een eindbaas binnen lopen waar je nog lang niet hoort te zijn.

Graphics/spel

Het dialoogsysteem is een stuk cinematischer dan in de vorige Fallouts. Vijanden, teammaten en de speler hebben veel betere animaties gekregen. Dit heeft ook veel invloed voor de sfeer in het spel en je voelt je meer een persoon met emoties. Vijanden zijn hierdoor ook een stuk enger geworden in vergelijking met de andere Fallouts.
Dieren bewegen een stuk agressiever en slinkser. Raiders verstoppen zich beter achter deuren en in huizen. Ghouls zijn beter geanimeerd en komen door kieren van ramen gekropen.
Vijanden zijn ook sneller geworden waardoor het slowmotion effect van V.A.T.S belangrijker zijn geworden.

Basebuilding

Een goede toevoeging is het nieuwe basebuilding-systeem. Hier kan je zelf alles bouwen. Ieder object bestaat uit verschillende componenten en die kan je in het spel vinden. Die onderdelen kan je bijvoorbeeld inzetten om je wapens en armor te upgraden, maar je kan het ook gebruiken om je eigen basis te bouwen.
Als je ervoor kiest om een basis te bouwen. Je kan bijna de kwart van de kaart overnemen met allerlei zelfgemaakte dorpen. Deze dorpen bieden een goede weerstand tegen de monsters en vijanden. Bewoners kan je lokken met radiotorens en vervolgens kan je ze aankleden met overgebleven wapens en aan het werk zetten. Dit systeem heeft veel effect op de beleving van het spel, Er zitten veel opties in het basebuildingsysteem. Je kan ervoor kiezen om andere dorpen leeg te roven met je mannetjes en dat gebruiken voor je eigen dorpen. Ook kan je andere dorpen helpen met het verslaan van monsters/vijanden. Dit heeft ook invloed op het verloop van het spel.

Pros

Graphics and animaties zijn beter dan de vorige Fallouts.
Open wereld is beter en je kunt gemakkelijker in huizen komen.
Basebuilding systeem waar je je eigen basis en dorpen kan bouwen.
Betere vijanden.

Cons

Minder ammo en moeilijkere vijanden en deathclaws.
VATS slowtime hebben niet veel nut, want de vijand kan je nog steeds verslaan.
Minder wapens te vinden.

Cijfer: 8.9/10

Vergelijkbare artikelen

Kentrosaurus

6 jaar geleden 0

Gok kasten

2 jaar geleden

Dimorphodon

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.