Spinnenvanger

Spinnen

Er zijn 2 seizoenen per jaar waar de spinnen weer door de deuren, vloeren en muren kruipen en zelf krijg ik bij de gedachte al meteen de rillingen. De meeste vinden spinnen dood eng en vermijden ze liever het meest of brengen ze om het leven door bijvoorbeeld een papiertje. Echter zijn er ook mensen die dit op een humaanse manier willen doen omdat ze vinden dat de spinnen ook een leven zijn en willen dat ze blijven leven, maar willen de beesten natuurlijk niet in hun huis hebben maar willen ze niet doden dit word onder andere ook weer verstaan als humaan.

Waarom humaan

Een stomme vlieg slaan mensen meestal gelijk neer zonder er bij na te denken, echter is dit anders bij de spinnen. Voor vele groepen mensen heeft de spin een teken, zo heb je Grieken en Egyptenaren die denken dat de spin de bewaker is van het lot en voor Christenen dan weer dat de spin een verdediger is en gaat er zelfs een legende rond dat een spinnenweb jezus en zijn familie tegen een achtervolging hebben gered. Het is niet alleen deze groep mensen die de spinnen laat leven maar ook mensen zoals dierenfanaten of mensen die vinden dat elk leven telt.

Spinnenvanger

De perfecte oplossing hiervoor is daarom natuurlijk de spinnenvanger. Er zijn heel veel verschillende soorten manieren om een spin te vangen; zo heb je de kleefval of de traditionele spinnenvanger die al te koop is vanaf 11 euro. Maar wat is een spinnenvanger nou? De meeste mensen vinden het toch wel eng om de spinnen vast te pakken met of zonder servetje of om ze te vangen in een glazen beker en daar dan een papiertje onder te schuiven. Apparaten zoals de spinnenvanger maken het werk veel makkelijker en minder eng. De spinnen worden opgepakt doormiddel van zachte borstels waar ze niet uit kunnen kruipen en kunnnen zo op een humaanse manier veplaatst worden naar buiten.

Variaties spinnenvanger

Natuurlijk zijn er variaties op de spinnenvanger zoals een verlengbare plastic bak die je met een schuif dicht kan doen. Het handige aan deze spinnenvanger is, dat het niet alleen voor spinnen gebruikt kan worden maar ook voor insecten zoals wespen of bijen die toch wat lastiger zijn om te vangen met de hand ook vooral omdat ze kunnen steken. Zelf zou je ook nog een spinnenvanger kunnen maken door een hendel die er voor zorgt dat een klep open dicht kan en dit vast te maken aan een stok met een klein doosje er aan.

Spinnenvanger kopen

Vergelijkbare artikelen

Pekingeend

4 jaar geleden 0

Kitten asiel

6 jaar geleden 0

Parasaur

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.