Gevolgen van een teek

Als je gebeten wordt door een teek kan dit leiden tot vervelende complicaties. Elk jaar komen er duizenden klachten binnen over tekenbeten. De gevolgen van een tekenbeet vindt je hier.

Wat is een tekenbeet precies?

Een teek is een kleine beestje dat leeft op de bladeren. Een teek leeft van bloed en daarom zijn ze vaak op jacht. Je kunt ze vinden in dichte bosjes en onder bomen. Als mensen met korte mouwen langs de planten lopen met een teek erop, dan kan de teek op de huid van een mens terecht komen. De teek bijt zich vast aan de huid. De teken zitten op de meest gekke plekken als achter de oren, knieholtes, oksels en de liezen. Maar wat betekent het precies als je een teek op je huid hebt zitten?

Gevolgen van een teek

Als er een teek op je huid zit is het belangrijk om de teek zo snel mogelijk te verwijderen. Een teek is een heel klein zwart stipje op de huid. Omdat de tekenbeet pijnloos is, is het vaak lastig om een teek te ontdekken. Ook is het vrij lastig om een beet te ontdekken omdat ze namelijk enorm veel lijken op een moedervlek. De eerste reacties vinden plaats op de huid. Rondom het zwarte stipje ontstaat een grote rode vlek. Het is belangrijk om de teek snel te verwijderen. Als dit niet snel gebeurt dan is er een kans dat het lichaam hierop gaat reageren. Meestal is de rode vlek na een weekje alweer weg. Dit gaat geheel vanzelf.

Ziektes

De gevolgen van een tekenbeet kunnen ook nog veel groter worden. Als de teek niet op tijd verwijderd wordt dan kunnen er ziektes ontstaan. De ziekte van Lyme is één van die ziektes die je kunt lopen. Ziekte van Lyme is een ziekte waarbij de huid rood wordt en er vermoeidheid wordt veroorzaakt. De ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die wordt over gedraagt door de teek. Dit is een hele vervelende ziekte. Als je deze ziekte oploopt duurt het ongeveer 10 tot 20 dagen tot je geneest. Bij de huisarts kun je een recept opvragen. De ziekte wordt ook wel Borrelia burgdorferi genoemd.

Vergelijkbare artikelen

Kikkers

5 jaar geleden 0

Dierentuin Blijdorp

2 jaar geleden

Stegosaurus

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.