Voetbal in het algemeen

Als we over voetbal praten kijken we natuurlijk altijd naar de beste clubs in de wereld. Kijk maar eens Naar Real Madrid of FC Barcelona. Voetbal is de bekendste sport in de wereld en nog steeds het populairs in elk gebied. Waarom voetbal zo veel bekender is geworden dan bijvoorbeeld tennis of hockey is niet echt bekend. Het blijkt gewoon meer in de smaak te vallen bij de mensen en de kijkers. Voetbal is niet alleen populair om de kijkcijfers maar ook om de bedragen die worden geboden op de spelers en de managers. De voetballers krijgen meestal te gekke salarissen en super veel bonussen. De managers en trainers hebben het ook niet slecht in de sport en zijn allemaal minimaal miljonair. In Nederland praten we meer over ons eigen voetbal wat een beetje te maken heeft met de KNVB en de Eredivisie.

Nederlands voetbal

De KNVB regelt het Nederlandse voetbal en staat daarom ook voor koninklijke Nederlandse voetbalbond. Dit is dus de hoofdbaas van he Nederlandse voetbal. De Eredivisie is de hoogste speelklasse in het Nederlandse voetbal. Het gaat hierom dat je zo hoog mogelijk speelt en zo veel mogelijk wedstrijden kan winnen. Het gaat om een punten aantal wat meestal oploopt tot 83 punten voor de kampioen. De laatste 3 komen in aanmerking voor een degradatie en de bovenste 6 hebben kans op Europees voetbal. (de kampioen is al gegarandeerd van een plaats in de hoogste voetbal competitie van de wereld, namelijk de chamipons league. In Nederland zijn er verschillende speelsteden die mee doen met hun of haar club. Ajax Amsterdam is een hele bekende voetbal club in Nederland en is tot nu toe met alle statistieken de beste club van Nederland, hoewel ze al 3 jaar geen bekers en prijzen meer hebben gewonnen hebben ze alsnog de meeste prijzen in het totale plaatje.

Engels voetbal

Er spelen verschillende soorten spelers in het buitenland, ook met Nederlandse nationaliteiten. De Engelse competitie is de hoogste competitie van de wereld en hebben daar de beste clubs zitten. Spanje en Italië doen het ook heel goed maar het meeste geld zit hem toch in Engeland waar de meeste clubs het top niveau bereiken wat toch echt best wel uniek is. De beste voetballers ter wereld kwamen bij elkaar in het Engelse voetbal kijk maar eens naar Cristiano Ronaldo die begon bij manchester united.

Belgisch voetbal

Belgisch voetbal staat er om bekend dat het een lage competitie is met weinig spelers die echt van grote kwaliteit zijn. Toch doen ze het niet slecht met maar liefst 3 clubs in Europa het laatste jaar waar Nederland er maar 2 had. De Belgische clubs zijn ver gekomen in Europa en hebben hun visitekaartje goed afgegeven. Ook het nationale elftal van België doet het erg goed de laatste jaren zijn ze steeds meer opgekrabbeld naar de top met een echt top team dat heel veel waarde met zich meedraagt. Eden Hazard is een bekende Belgische voetballer die in 2014 speler van het jaar kreeg in de Engelse competitie

Vergelijkbare artikelen

Premier League

5 jaar geleden 0

Fitness tracker

2 jaar geleden

Lionel Messi

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.