Fitness schema

Fitnessexperts voeren een spervuur van vragen op: “Wat is de beste manier om massa op te doen?”; “Wanneer is de beste tijd om uit te rekken?”; en de eeuwige favoriet: “Kun je afvallen door niets te eten dan donuts?” De meest over het hoofd geziene vraag is echter: “Wat is het beste trainingsschema voor sportscholen?” Veel mensen hebben tijd nodig, op zoek naar een manier om de training te stroomlijnen door hier en daar een beetje te doen, maar een lukrake aanpak leidt waarschijnlijk tot mislukken. Met een beetje planning kunt u een kogelvrij schema maken dat is ontworpen om uw fitnessvoordelen te maximaliseren.

Kies een tijd en blijf erbij

Veel experts vertellen over de deugden van trainen op een bepaald tijdstip van de dag. Sommigen geven de voorkeur aan de vroege ochtend omdat u uw vastenontbijtstaat in uw voordeel kunt gebruiken. Anderen kiezen voor later op de middag. De American Heart Association wijst er echter op dat de beste tijd echt afhankelijk is van uw schema en voorkeur. Als je een hekel hebt aan het opstaan om 17.30 uur, rebelleer je tegen een ochtendtraining. Als uw middagen druk zijn, zullen de vroege ochtenden of late avonden beter voor u werken. Het belangrijkste is het vastleggen van een vast patroon van trainingen op een bepaald moment.

Eenvoudige krachttraining

Volgens het American College of Sports Medicine hebben de meeste volwassenen slechts twee tot drie dagen krachttraining per week nodig. Als je tijd nodig hebt, bezig bent met atletische prestaties of als je vet wilt verbranden, kun je het beste vasthouden aan samengestelde bewegingen, zoals squats, deadlifts, overheadpersen en bankdrukken. Twee tot vier sets zijn voldoende, met een reeks van 10 tot 15 herhalingen per set voor beginners met een lager gewicht. Rust 48 uur tussen krachttraining sessies.

Gerichte Cardio

Cardiovasculaire oefening is een essentieel onderdeel van de beste gym workout voor vetverbranding. Net zoals krachttraining, heb je hier een paar opties. Beginners kunnen gedurende de week 150 minuten matig-intensieve cardiobestrooiing opbouwen en resultaten zien; Sessies van 30 tot 60 minuten zijn vijf dagen per week voldoende. Als dit je teveel tijd kost, is intensieve training een haalbare optie. Je hebt drie keer per week niet meer dan 20 minuten nodig. Probeer vier tot zes sets sprints in plaats van steady-state cardio, zoals joggen op de tredmolen. Elk interval zou tussen één en twee minuten moeten duren. Je rustperiode is gelijk aan het dubbele van de tijd van de werksets.

Eindig met flexibiliteit

Begin en eindig elke training met een paar rekjes. Na een aërobe warming-up van vijf tot 10 minuten voordat je aan je workout begint, doe je een paar dynamische rekken, wat bewegingen betekent die het type training nabootsen dat je gaat doen – bijvoorbeeld, beenschommelingen als je gaat hardlopen de loopband. Strek vervolgens na elke training elke hoofdspier uit en houd 10 tot 30 seconden vast. Geef extra aandacht aan chronisch strakke spieren. Neem een les zoals yoga voor een intensievere stretchworkout.

Vergelijkbare artikelen

Ronaldo

6 jaar geleden 0

Feyenoord

8 jaar geleden 0

Engels voetbal

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.