Kitten adopteren

Denk je erover na om een kitten te adopteren, maar weet je het nog niet zeker? Lees dan verder en kijk of een kitten adopteren iets voor jou is, ook vind je hier alle soorten informatie over het adopteren van een kitten.

Het is belangrijk dat je eerst weet welke kat je wilt aanschaffen en of je veel tijd zou hebt om voor het diertje te zorgen. Kittens kunnen in principe pas weg bij de moeder wanneer het ongeveer 12 weken oud is. Daarna gaat de kitten in de puberteit en zijn ze er meer op uit om de omgeving te exploreren. Het is erg belangrijk dat de kitten in het bijzijn is van de moederpoes, dit is omdat zij de kittens leert wanneer ze hun grens overschrijden. Kittens die deze fase hebben gemist hebben meestal wel een probleemhouding wanneer het ouder is. Het is verboden in het wet om een kitten weg te halen bij de moeder wanneer het jonger is dan 7 weken. Ook al kan de kitten vele zelfstandige dingen doen, is het nog steeds niet zelfstandig genoeg om weggehaald te worden.

Eerste weken

De eerste dagen zijn de ogen van de kittens gesloten. Ze openen het pas na ongeveer 7 tot 10 dagen. Vervolgens na ongeveer 2 weken beginnen de kittens snel te ontwikkelen, maar zoals ik eerder heb gezegd zijn de kittens nog niet zelfstandig genoeg zonder moeder. De kittens kunnen harde brokjes eten na ongeveer een maand, in deze tijd begint ook het groeien van het blijvend gebit.

Adoptie

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je weet wat adoptie inhoudt en wat het allemaal met zich meedraagt. Het adopteren van een kitten klinkt makkelijk, maar bij twijfel zou ik er zeker niet aan beginnen. Hier zijn een paar punten waar je over kunt nadenken voor dat je de keuze maakt om een kitten te nemen: Katten houden er niet van om op vakantie te gaan en blijven bij voorkeur op één plek. Een kitten kost niet alleen een mandje, kattenbak en een verzekering bij de dierenarts maar ook veel tijd en aandacht. Ook houden ze er van om te krabben aan jou lievelingsmeubels.

Populaire kittens

De reden dat deze kittens populair zijn is omdat ze erg zeldzaam zijn. Zeldzaam zijn ze niet alleen, het zijn zeker ook erg prijzige kittens. Hieronder bevindt zich een lijstje met de populairste kittens en de bijbehorende prijzen.

De Schotste vouwoorkat

Voor deze witte, zilverachtige kat met aparte oren kun je zeker €2100,- voor neerleggen.

De Bengaalse kat

De Bengaalse kat lijkt op een kleine luipaard. Het is een kruising tussen een normale kat en een Aziatische luipaardkat. Voor deze kleine lookalike kat betaal je €20.000.

De Perzische kat

Voor deze kleine kat die er altijd chagrijnig uitziet maar op een schattige manier, betaal je zeker €3700.-

De Ashera

De Ashera kat straalt niet alleen macht uit, maar ziet er ook uit alsof het thuishoort in een koninklijk hof. De kat is een een kruising tussen de Afrikaanse serval, de Bengaalse kat en en de normale huiskat. Zoals je ziet is deze ras erg lastig te kweken. De prijs voor de kat is dan ook terecht, namelijk €70.000,-

Vergelijkbare artikelen

Parasaur

6 jaar geleden 0

Titanosaurussen

6 jaar geleden 0

Termieten

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.