Voedingswaarde kipfilet

De kip kent iedereen wel. Het is een gevogelte dat erg bekend is onder de mens, als dier en als eten. Zelf eet ik een hoop kip en vind daarom ook het vlees van de kip het lekkerste. Er leven op de wereld meer dan 52 miljard kippen, dus voor elk mens op aarde zijn er 7 kippen beschikbaar. De kippen onder elkaar kennen vele verschillende rassen. De kippen komen oorspronkelijk uit het zuiden van Azië, hier kom je tegenwoordig nog een hoop wilde kippen tegen.

Verder zijn kippen voor de mens erg van belang. Kippen zijn tegenwoordig goedkoop en rijk aan voedingswaarde. Het vlees van de kip is erg rijk aan proteïne en daarom ook erg interessant voor bodybuilders. Ook worden de kippen voor speciaal voedsel gebruikt; namelijk de KFC bijvoorbeeld, zij hebben de kip op een speciale manier op de markt gebracht en dit met ongelofelijk succes. De kipfilet is een van de goedkoopste stukken van de kip, dit komt doordat de kip een groot stuk vlees bevat waarvan je kipfilet kunt maken. De duurste onderdelen van de kip zijn dan de vleugeltjes en de poten van een kip, deze zijn trouwens ook het lekkerste. Ongeveer 100 gram kipfilet bevat meer dan 150 kcal 650 KJ, vaak bevat 100 gram kip ongeveer 20 gram eiwitten, wat aardig veel is. In een gemiddelde eiwitten shake die bodybuilders gebruiken zitten ongeveer 60 gram eiwitten.

Tegenwoordig kun je ook een hoop lekkere recepten op het internet vinden waarmee je lekkere kipfilet klaarmaakt. Één van mijn favoriete is dan de kip met een cashew laagje, de beoordeling voor dit recept is dan ook 5 sterren. Je begint met het voorverwarmen van de oven, het liefst zet je de oven op 190 graden en laat je deze even een minuut of 10 verwarmen. Verder heb je een koekenpan nodig waar de abrikozen, mosterd en kerriepoeder is gooit. Zet de pan op een laag vuurtje en roer langzaam door de pan heen met een houten lepel. Verder zorg je ervoor dat je de cashewnootjes in een schaaltje zet en deze een beetje fijn prakt. Nadat je dit hebt gedaan pak je de pan met het geroerde sausje, inmiddels en doe je dit bij elkaar. Roer dit weer door elkaar heen en giet dit over de klaar gelegde kipfiletjes op de overplaat en stop deze daarna in de over. Zorg ervoor dat de kipfiletjes ongeveer een half uur in de oven zitten en ze zijn daarna klaar om op te eten.

Een ander geweldig recept wat de voedingswaarde van de kipfilet weer bewijst is de kip uit de oven met een lekkere barbecue saus. Eerst verwarm je de oven op met 200 graden. Lees daarna even de voedingswaarde van de kip en haal ze er vervolgens uit. Meng hierna de barbecue saus, soja saus en de rode wijn met elkaar. Leg vervolgens de kipfilet op de ovenschaal en giet hierover het mengelmoesje heen dat de kipfilet bedekt met de saus. Haal vervolgens de kipfilet uit de oven en eten maar.

Vergelijkbare artikelen

Restaurant

5 jaar geleden 0

Hagelslag

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.