Heerlijke witlofschotels

Er zijn van die dagen dat je echt geen zin hebt om wat eten te maken. Met witlof is de bereiding super makkelijk en het is ook nog is heel lekker. Daarom heb ik 2 heerlijke recepte die ik graag met jullie wil delen.

Recept 1

Wat moet ik doen ?

De witlof moet nu goed schoongemaakt worden. Snij eerst de onderkant van de witlof af. Kijk nu of er bruine bladeren zijn die moeten er ook af. Na dit is gebeurt maak je de witlof goed schoon onder de kraan. De witlof moet nu gesneden worden. Snij de witlof in de lengte door midden. Onder tussen pak je ook een pan en verhitten je boter tot dat het gesmolten is. Leg nu de halve witlof in de pan. Laat de witlof liggen tot dat de onderkant een kleurtje krijgt, nu kan je de witlof om draaien. Nu kan je de witlof op smaak brengen als je dat wilt. Ik breng de witlof altijd op smaal met een klein beetje peper en zout en ik laat de witlof veder garen in de pan. Dat garen doe je ongeveer 10 minuten. Verwarm nu alvast de oven op 180 graden

Maak een lekker sausje

Maak onder tussen in die 10 minuten een heerlijk sausje. Doe wat boter in een ander pan en laat het smelten. Nu voeg je een beetje bloem aan de boter toe. Roer dit even en laat het ongeveer 3 minuten garen. Voeg na de 3 minuten melk toe doe dat wel al roerend. Roer tot dat het een glad geheel is. Voeg nu nog wat mosterd toe en voeg wat kaas toe. De hoeveelheid moet u zelf even proeven. Nu alleen nog een beetje op smaak brengen met wat peper en zout. Nu is het heerlijke sausje klaar.

De oven in.

Na de 10 minuten kan je de witlof uit de pan halen. Pak nu een deel van de witlof en wikkel deze in met een lap ham. Het zou ook kunnen dat je het in wikkeld met bacon of iets anders wat je lekker vind. Leg nu de witlof met de ham eromheen in een schotel. Pak nu de geraspe kaan en strooi het over de witlof je kan ook plakken kaas eroverheen leggen. De schotel kan nu in de oven welke je al voor verwarmd hebt. De schotel moet 15 minuten in de oven blijven, als die klaar is ziet de boven laag er goud bruinig uit dan is die goed. Klaar is kees hoop dat het smaakt eet makkelijk.

Vergelijkbare artikelen

Courgette recept

9 maanden geleden

Saoto Soep

6 jaar geleden 0

Hagelslag

6 jaar geleden 0