Vakantie Suriname

Suriname is het kleinste zelfstandige land in Zuid-Amerika, maar het ontbreekt in omvang. Het bestaat uit etnische diversiteit: de vriendelijke inwoners zijn samengesteld uit Nederlandse en Britse kolonisten, Amerindians, Chinees, Indianen en Maroons, en elke combinatie ervan. Landet kan ik delen naar de hoofdregioner – de Noord-Lavlandkustgebied, waar het grootste deel van de bevolking woont en de dichte tropische regenwoud en spaarzaam bebodde savanne die de rest van het land bedekt.
Het binnenlands bos is bezet door zeer kleine gemeenschappen van Amerindians en afstammelingen van Afrikaanse slaven – de Maroons – die in de 17e en 18e eeuw in de jungle zijn ontsnapt, verspreid langs de oevers van de grote rivieren. Het Nederlands Koloniaal Centrum van Paramaribo is een UNESCO World Heritage Site.

De stad is ook een smeltkroes van religieuze culturen, waaronder Joden die hier van Jodensavanne verhuisden – huis van de oudste synagoge in Amerika. Het wildernis interieur is vrij ondoorgrondelijk en is toegankelijk via rivier, bosweg of lichte vliegtuigen. De grootste attractie van het land voor bezoekers is zijn unieke etnische en sociale stof.
Wat u kunt verwachten
Suriname was vroeger een Nederlandse kolonie – dus de taal is Nederlands, maar bijna iedereen spreekt ook Engels, evenals de ondoordringbare SrananTongo (Suriname-tong). De aantrekkelijke stad Paramaribo is de kern van een smeltkroes: Europees, Aziatisch, Afrikaans, Braziliaans, Chinees; Christelijk Joods, Moslim (de moskee en de synagoge zijn aangrenzend). Ze lijken allemaal bij elkaar te komen.

De wildlife habitat is vergelijkbaar met Guyana, en regenwoud toerisme (catering voornamelijk aan bezoekers die vanuit Amsterdam vliegen) begint te ontwikkelen. Ik ben vijf keer in Suriname geweest, maar alleen langs de kust, sweltering, strip. Volgende keer hoop ik binnen te komen: Ik zou Kabalebo in het westen willen zien (alleen toegankelijk via de lucht); Brownsberg, die gemakkelijker bereikbaar is over de weg, krijgt veel meer bezoekers.

Entree voorwaardes

Als u Suriname wilt bezoeken en u geen burger bent van een van de volgende landen, moet u ervoor zorgen dat uw visum in orde is. Als u een visum wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met een van de Suriname Consulaten vermeld in Contact.
Burgers van de volgende landen hebben geen visum nodig om in Suriname te komen:
Antigua en Barbuda, Bahama’s, Barbados, Belize, Brazilië, Chili, Costa Rica (alleen voor houders van diplomatieke en officiële paspoorten), Colombia (alleen voor houders van diplomatieke en officiële paspoorten), Cuba (alleen voor houders van diplomatieke en officiële paspoorten) Dominica, Filippijnen, Gambia, Guyana, Grenada, Hongkong, Israël, Jamaica, Japan, Maleisië, Montserrat, Nederlandse Antillen, Sint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Singapore, Zuid-Korea, Trinidad en Tobago, Venezuela (alleen voor houders van diplomatieke en officiële paspoorten).
Merk op dat u in de meeste gevallen een eenmalig entree visa krijgt. Dus u kunt Surinaam slechts één keer met dat visum binnenkomen. In de meeste gevallen is dit geen probleem, maar het kan een probleem zijn als u uw reis naar Suriname wilt combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Guyana of Frans-Guyana. Vanaf december 2010 was eenmalige toegang 45USD en meerdere toegang 50USD in Georgetown voor EU-burgers.

Wanneer u in Suriname aankomt, is het belangrijk dat u de autoriteiten informeert waar u verblijft. Daarom moet u binnen een week na uw aankomst naar het register van buitenlanders in de ‘Nieuwe Haven’ gaan. De douaneambtenaar herinnert u eraan.
Nieuwe regels april 2015. Alle Europen-unie landen kunnen bij aankomst de toeristische kaart krijgen. Vanaf november 2011 kunnen de burgers van de volgende landen een eenmalige toegangskaart krijgen met een 90-daagse toeristenkaart voor $ 25USD of € 20 (contant geld) op de internationale luchthaven van Johan Adolf Pengel, op de luchthaven van Schiphol Amsterdam (twee uur voor geregelde vluchten naar Paramaribo) en bij Ambassades van Suriname in Georgetown (Guyana) en Cayenne (Frans Guyana): Nederland, België, Bolivia, Canada, Chili, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Paraguay, Peru, Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk, Uruguay, Venezuela.

 

Vergelijkbare artikelen

Alles over Luxemburg

3 maanden geleden

Stedentrip Wenen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.