Bali

Bali is een Indonesisch eiland dat erg populair is bij de toeristen. Het is ten westen van Lombok en ten oosten van Java. Het eiland heeft 3.216.881 inwoners volgens de telling van 2002. De hoofdstad van Bali is momenteel Denpasar. De hoofdstad veranderde van Singaraja naar Denpasar in het jaar 1985.

Geloven

De bevolking van Indonesië is voor het meest islamitisch. In Bali geloven veel Balinezen in het hindoeïsme, namelijk 93% gelooft erin. Ongeveer 5.2% gelooft in de Islam en 1.2% gelooft in het Christendom. De overige geloven zijn protestantisme, rooms-katholiek en het boeddhisme.
Bezienswaardigheden
Bali heeft genoeg bezienswaardigheden, hieronder worden de bezienswaardigheden genoemd die je zeker niet kan missen bij een bezoek aan Bali.

Goa Lawah

Goa Lawah is een grot vol met vleermuizen, deze vleermuizengrot word heilig gezien.

Goa Gajah

Goa Gajah betekent olifantsgrot, de ingang van de grot beeldt een wezen uit met zijn mond wijd open. Voor de ingang staat er een beeld van de boeddhistische godin genaamd Hariti. De grot heeft een gang die uitkomt op een splitsing in de worm van de letter T, aan het einde van de linkergang staat een beeld van minstens 1 meter hoog. Het beeld moet Ganesha voorstellen dat is een hindoegoed met de kop van een olifant. De hindoegod heeft 4 armen. In de rechtergang staan 3 lingams die de god Shiva representeren.

Klungkung Taman Gili

De Klunkung Taman Gili is wat er is overgebleven van het koninklijke paleis. Het paleis is gevestigd in het oosten van Bali.

Pura Besakih

De grootste tempel van Bali is de Pura Besakih tempel. Het word ook wel Moedertempel genoemd. De tempel is gevestigd op helling van Gunung Agung. Gunung Agung is een vulkaan.

Pura Tanah Lot

Pura Tanah Lot is een tempel op rots in de zee.

Aanslagen

Er vonden 2 bomaanslagen plaats op het eiland op de plek genaamd Jemaah Islamiyah, De eerste aanslag was op de nachtclub genaamd Sari club en de bar genaamd Paddy’s Bar. De aanslag was op 12 oktober in het jaar 2002 en vond plaats bij een bekende badplaats genaamd Kuta, hierbij vielen 209 gewonden en 202 doden. De tweede aanslag vond plaats 1 oktober in het jaar 2005. Jimbaran, een bekende vissersdorp, was de plek dat werd gebombardeerd. Er ontploften 3 bommen.

Vergelijkbare artikelen

Rocket League

4 jaar geleden 0

Tweede Weredoorlog

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.