Madrid bezienswaardigheden

De Gran Via

De belangrijkste toeristische slagader van de stad leidt het beroemde Metrópolis-gebouw naar de Plaza de España. Winkels, bars en zelfs een casino lijn deze brede straat die zich uitstrekt voor meer dan een kilometer. Als je begint te lopen in het Metrópolis-gebouw, met zijn prachtige koepel bekroond door een bronzen standbeeld, is de volgende bezienswaardigheid waar je naar toe gaat, de Gran Vía 1, het adres voor grasachtige juweliers sinds 1952. Een beetje verder, het Hotel de las Letras verdient een kijkje in de keuken voordat je verlustigd wordt door de etalage in de Loewe-winkel of stop om iets te drinken in het legendarische Museo Chicote, dat ondanks de naam helemaal geen museum is, hoewel er wel wat kunst te zien is. de muren in de vorm van foto’s van beroemdheden die de klapdeuren zijn gepasseerd.

Het indrukwekkende gebouw van Telefónica begint het volgende been, waar kledingwinkels met elkaar concurreren om de aandacht te trekken, en de euro’s van een breed scala aan klanten. Kijk aandachtig: sommige winkels bevinden zich in oude bioscopen die al lang hun deuren moesten sluiten. Films die nog op het grote scherm worden getoond, zijn echter de bioscopen Palacio de la Prensa, Capitol en Callao, op het plein dat deze gevierde straat scheidt. Vanaf hier naar de theaters van de Plaza de España werken theaters zoals de Lope de Vega en de Compac hun programmering elk seizoen bij met grote werken. Gran Vía loopt ten einde tussen de Torre de Madrid en de Edificio España, tegenover het monument voor Miguel de Cervantes dat zich in het midden van het grote plein bevindt

Uitzicht Madrid

De skyline van Madrid is een van de meest aantrekkelijke in Spanje. En als er een perfecte plek is om alles in te nemen, is het vanaf het dakterras van de Círculo de Bellas Artes in C / Alcalá. Vanaf deze enorme patio zie je de hele stad, de grote lanen, beroemde monumenten, groene ruimten en de Cuatro Torres, de grote wolkenkrabbers van de hoofdstad. Het is ook een ideale plek om wat te drinken en de zonsondergang te zien ondergaan.

Maar dat is niet het enige uitkijkpunt om te genieten van de ongelooflijke uitzichten. Als u op zoek bent naar iets meer centraal, probeer dan het Hotel de las Letras of de Urban (met een zwembad), die zich op slechts een korte loopafstand van de Puerta del Sol bevinden. Het uitkijkpunt van de Basílica de San Francisco el Grande of die achter de Templo de Debod tonen een minder bekende kant van de hoofdstad, terwijl als wat je zoekt meer een vogelperspectief is, ga je naar de Teleférico de la Casa de Campo

Paseo de la Castellana

De Paseo de la Castellana is de as die door de stad loopt van noord naar zuid langs de Paseo del Prado en de Paseo de Recoletos. Hier vindt u het financiële centrum van Madrid, exclusieve winkels en hotels, en zelfs het meest bezochte stadion van Spanje, het Santiago Bernabéu, de thuisbasis van de voetbalclub Real Madrid.

Het Natural Science Museum, het Nuevos Ministerios-gebied, de Kio Towers en Plaza de Castilla met zijn enorme obelisk zijn slechts enkele van de attracties die langs deze schijnbaar eindeloze laan zijn verspreid. Aan het noordelijke uiteinde zijn vier wolkenkrabbers – Torre Bankia, Torre PwC, Torre Espacio en Torre de Cristal – die samen het bekende economische complex vormen dat toepasselijk Las Cuatro Torres wordt genoemd.

Vergelijkbare artikelen

Ankara

5 jaar geleden 0

Alles over Italië

9 maanden geleden

Only registered users can comment.