Vakantie naar de Alpen

De Alpen worden heel veel bezocht door toeristen. Sterker nog het is een van de drukst bezochte toeristengebieden van de wereld. Omdat de Alpen veel reliëf bevatten en kunnen er veel bergsporten worden beoefend door vakantiegangers. Zo zijn er veel bergsporten voor in de zomer en voor in de winter, dat maakt het voor mensen zo interessant om op vakantie te gaan in de Alpen. Als je in de zomer op vakantie gaat in de Alpen kan je erg veel fietsen, kajakken, berg wandelen en bergbeklimmen. Dit zijn wel echt vakanties waarbij je actief bezig moet zijn. Maar als je dan in de winter op vakantie gaat dan is het skiën en snowboarden erg populair, maar ook sleeën, langlaufen en sneeuw wandelen is heel erg populair in de vele wintersportgebieden. In totaal kennen de Alpen 100 skigebieden en hiervan zijn maar een paar gelegen op gletsjers. Hier kan het hele jaar door geskied worden. Dat is ideaal voor de fanatieke vakantiegangers. Er zijn ook een aantal nieuwe sporten die worden beoefend door mensen die in de Alpen op vakantie zijn. Voorbeelden hiervan zijn Kite-Sleeën en hybride fietsen.

Vakantie in de Franse Alpen

Elk jaar in juli is de Ronde van Frankrijk in Frankrijk, dat is de welbekende wielerwedstrijd. Omdat in de Franse Alpen erg ruige rivieren zijn kun je daar goed watersporten zoals raften, kanoën en kajakken. Het mooiste voorbeeld van zo’n ruige rivier is de Rhône. De Rhône ontstaat door smeltende sneeuw in de Alpen. Voor mensen die op vakantie gaan in de Franse Alpen is de Mont Blanc een soort heilige plek om een keer te bezoeken. Het de hoogste berg van Europa en is de Mekka van bergbeklimmers. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om deze hoge berg te beklimmen. Dat is ook de reden dat mensen het niet overleven.

Italiaanse Alpen

De Alpen liggen aan een hele hoop grote meren. Zo heb je Lago Maggiore, het Gardameer en het Comomeer. Deze meren worden ook heel veel bezocht door mensen die op vakantie gaan in Italië. Het ziet er dan ook prachtig uit als je deze meren ziet in combinatie met de Alpen. Ook in Italië heb je de nationale wielerronde wat veel mensen trekt om daar heen op vakantie te gaan. De Giro vindt ook een groot gedeelte in de Alpen plaats.

Zwitserse Alpen

In Zwitserland heb je ook heel veel mogelijkheden om te wintersporten. Het meest beroemde gebied om op vakantie te gaan is het Zwitserse skioord Sankt Moritz. Het is zo populair onder de vakantiegangers omdat het een hele hoge ligging heeft en heel veel kilometers skipistes bevat dat allemaal om dit dorpje zitten. Ook is twee keer de Olympische Winterspelen daar gehouden. Ook het meer van Genève is heel erg bekend onder de mensen die op vakantie gaan in Zwitserland. Het meer heeft maar liefst een oppervlakte van 584 km2. De diepte van het meer is op het diepste punt 310 meter. De grootste toevoer van het meer komt van de Rhône.

Op vakantie in de Oostenrijkse Alpen

In Oostenrijk kan je zowel in de winter als in de zomer terecht als je een vakantie zoekt in de Alpen. De populairste stad in de Oostenrijkse Alpen is Innsbruck, tevens is dit de hoofdstad van de regio Terol. Het is hier zo populair bij vakantiegangers door de brede keuze aan wintersportmogelijkheden, maar ook andere sporten zijn natuurlijk daar te beoefenen. Dit kan zijn muur klimmen, paragliden en deltavliegen. Een andere bekende Oostenrijkse Alpenstad is Salzburg. Dat is de geboortestad van Mozart. De stad is beroemd door de barokarchitectuur.

De Duitse en Sloveense Alpen

Zoals in ieder ander Alpenland is wintersport een grote sector in dit Alpengebied. Ook hier gaan mensen veel op vakantie in de Alpen. Zo heb je in de Duitse Alpen een skidorpje genaamd Oberstdorf. Daarnaast heb je ook een bekend skigebied dat Garmisch-Partenkirchen in Duitsland. Hier wordt altijd het traditionele schansspringen gehouden tijdens nieuwjaarsdag. Net zoals in Duitsland wordt in Slovenië ook schansspringen georganiseerd in het plaatsje Planica. Slovenië kent dan ook nog 30 skiplekken.

Vergelijkbare artikelen

Valencia

6 jaar geleden 0

Alles over Ierland

1 jaar geleden

Only registered users can comment.