Hawaii

Bij een vakantie naar Hawaii denk je natuurlijk meteen aan meesterlijk surfen hoge golven, hula dansers. Heerlijk relaxen, de meest prachtige stranden en fleurige bloemen. Hawaii is vooral een populaire vakantie plek bij de Amerikanen zelf, maar ook Aziaten en Europeanen zijn niet vies van Hawaii. Hawaii is het meest afgelegen eiland van de wereld. Het eiland ligt ongeveer 4000 kilometer van de westkust van Amerika vandaan. Ga hobbelend richting de prachtige vulkanen van Hawaii, en geniet! 

Honolulu 

Honolulu is de hoofdstad van Hawaii en ligt op het eiland Oahu. Driekwart van de bevolking woont hier ook. Er zijn ook fantastische dingen te doen in deze stad en eiland, dat maakt het ook erg toeristisch. Ook is het bekendste strand van de wereld daar te zien, met de geweldige naam: waikiki beach. Het klinkt zo mooi en gezellig, maar dat maakt het zeker niet het mooiste eiland van de wereld. Maar je kan er wel geweldig surfen.  

Strand Hawaii 

In Hawaii denk je natuurlijk meteen aan prachtige witte stranden en een helderblauwe zee. Als je deze stranden wilt gaan bezoeken is het het makkelijkst om een auto hiervoor te huren. Ook is het interessant om als je richting het strand wil de bus te pakken, zo zie je van alles om je heen onderweg en kom je de meest indrukwekkende dingen tegen. 

Mooiste stranden Hawaii 

  • Kawela bay: als je wilt snorkelen dan zou kawela bay daarvoor het perfecte strand zijn. Hier zwemmen namelijk de mooiste zeedieren, en is heerlijk rustig. 
  • Hanauma bay: De allermooiste koraal is hier op dit strand te vinden. Het water is helderblauw en de vissen zijn in alle kleuren te vinden. Het strand is in een vorm van een halve maan. Zeker een aanrader 
  • Lanikai beach: het strand is een droomplaatje. Puur genieten geblazen, parelwitte stranden en helderblauw water. Het strand is heerlijk lang uitgerekt 
  • Waimea bayHier zijn prachtige wilde golven te vinden. Perfect voor surfers. Professionele surfers noemen dit ook wel “het beste surfstrand ter wereld’’. 

De Hawaiiaanse keuken 

De typische gerechten van Hawaii zijn weinig te vinden in Europa. Al hoewel de poke bowl laatste tijd erg populair is in Europa, dit gerecht komt uit Hawaii. Wat echt een klassiek gerecht uit Hawaii is is “poi”. Dit gerecht wordt gemaakt van een plant: de taro plant. Het lijkt op een soort van aardappel. Het wordt vaak in pasta’s gebruikt.  

Natuur Hawaii 

Je vindt op Hawaii de meest mooie natuur, dat was al duidelijk. Hawaii heeft niet alleen die prachtige witte stranden, maar de stranden bestaan ook uit groene en zwarte natuur. Er zijn veel bijzondere en mooie planten en bloemen te vinden op Hawaii. Zo heb je de bekende rainbow tree die te vinden op Maui. In Hawaii stikt het niet bepaald van de dieren. Je hebt natuurlijk wel veel zeedieren, en op land zijn veel verschillende vogels te vinden. Wat je erg veel ziet in Hawaii zijn walvissen en dolfijnen. Veel koraal en prachtige natuur ook vooral in de zee, het leven onderwater is als het paradijs. 

Vergelijkbare artikelen

Veiligste deursloten

3 jaar geleden

Bora Bora

6 jaar geleden 0

Alles over Ierland

1 jaar geleden