Top films 2014

  1. Gravity

Tijdens een standaard ruimtemissie slaat het noodlot toe als zowel Stone en Kowalsky getroffen worden door ruimtepuin. Aangewezen op elkaar zweven zij door de ruimte. Terwijl ieder contact met de aarde is verloren realiseren zij dat daarbij ook de enige kans om gered te worden is verloren.

  1. The Great Gatsby

Het verhaal speelt zich af in 1922. Beginnend schrijver Nick Carraway is op jacht naar de Amerikaanse Droom. In zijn zoektocht ontmoet Nick de miljonair Jay Gatsby. Nick raakt verzeild tussen de superrijken en schrijft een verhaal over deze fascinerende wereld.

  1. Pacific Rim

Als de mensheid wordt aangevallen door enorme aliens, Kaiju, komt zij er achter dat gewone wapens niet in staat zijn om de Kaiju te verslaan. Als laatste redmiddel creëert de mensheid de Jaeger, enorme robots die het gevecht aan moeten gaan met de Kaiju.

  1. Rush

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. James Hunt en Niki Lauda zijn elkaars grootste concurrenten in de Formule 1. Hoewel hun persoonlijkheden niet verder uit elkaar konden liggen leven zij voor de races.

  1. De Hobbit: de Woestenij van Smaug

In deze tweede film uit de hobbit-trilogie ontsnapt Bilbo samen met het dwergen gezelschap  uit de Mistige Bergen. Nog steeds onderweg naar de Eenzame berg heeft Bilbo een magische ring gevonden, terwijl zijn reisgenoten nog steeds vastbesloten zijn om hun goud terug te winnen van de gevaarlijke draak Smaug.

  1. Man of Steel

Dit is het verhaal van misschien wel de meest bekende superheld: Superman. Geboren op Krypton wordt Kal-El (Clark Kent op aarde) op jonge leeftijd door zijn ouders naar de aarde gestuurd. Terwijl hij opgroeit komt hij tot de ontdekking dat hij super krachten heeft. Wanneer de aarde bedreigd wordt door een buitenaards ras is het aan Clark Kent om de aarde te redden.

  1. Her

In deze romantische drama staat Theodore centraal. Theodore verdient zijn geld met het schrijven van persoonlijke brieven in opdracht van andere mensen. Nadat zijn relatie stukloopt raakt hij in de ban van een A.I. genaamd Samantha dat een eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker. De vriendschap tussen Theodore en Samantha ontwikkelt zich zelfs zodanig dat Theodore gevoelens van liefde begint te krijgen voor Samantha.

  1. American Hustle

Irving Rosenfeld wordt in 1978 samen met zijn partner gedwongen mee te werken met de FBI.  De film beschrijft de zogenoemde Abscam-operatie, dat door de FBI wordt uitegevoerd. Hierbij was het doel om een paar Amerikaanse congresleden op te betrappen. Irving moet hierbij samen zien te werken met de losgeslagen agent Richie DiMaso.

  1. This Is the End

In deze komedie worden zes bevriende Hollywood acteurs (James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride en Craig Robinson)gevolgd. Nadat aliens Los Angeles hebben verwoest zitten zij opgesloten in hun huis wanneer blijkt dat er buiten allerlei bizarre gevaren voordoen.

  1. The Wolf of Wall Street

In 1987 wordt de nu beruchte firma Stratton Oakmont door Jordan Belfort opgericht. Het illegale geld stroomt binnen, wat tezamen met zijn ambitie leidt tot een bizar leven vol bedrog, prostituees, uitzinnige feesten, dure bolides en bergen cocaïne. Het leven van Jordan valt echter ook de FBI op en het net om hem heen begint te sluiten.

Vergelijkbare artikelen

Salsa dansen

5 jaar geleden 0

Star wars films

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.