Radio luisteren via internet

Radio luisteren, veel mensen denken dat dit heel ouderwets is. Sinds een aantal jaar geleden is dit statement helemaal wegblazen, door het nieuwe fenomeen wat online radio betreft. Door deze nieuwe methode is de radio weer helemaal in geworden. Het is nu toegankelijker voor de jeugd, omdat ze nu makkelijker via het internet of sociale media bij de radio kunnen.

Ook is radio steeds toegankelijker geworden voor de jeugd, door het soort muziek wat erop de radio wordt gedraaid. Vrijwel alle jongeren vonden dat er vroeger weinig aandacht werd besteed aan hen. Je hoorde steeds het typische liedje op de radio. Jongeren waren het zat om steeds die gecensureerde muziek te horen en besloten om muziek bijvoorbeeld illegaal te downloaden of te streamen op Youtube (wat ook te maken heeft met de teruggang van radio). Maar sinds dit jaar kan de radio er echt niet omheen. Jongeren krijgen hun zin, doordat de liedjes die hun beluisteren meer dan voldoende streams krijgen op Youtube/Spotify. Worden deze liedjes ook opgenomen in een ochtendshow op de radio bijvoorbeeld.
Je hebt verschillende sites voor het beluisteren van online radio. De bekendste site is: www.onlineluisteren.nl, op deze site kun je naar elke radio luisteren nationaal of regionaal. Je hebt de bekende radiozenders, zoals Skyradio, 538, Qmusic en Slam fm. Maar voor de jongeren is er ook keus om naar Funx of Slam Juize te luisteren. Voor de echte liefhebbers van Hollandse muziek heb je ook nog 100%NL en Radio Veronica. Regionaal kan je luisteren naar: L1mburg live, Omroep Brabant, Omroep Flevoland, Omrop Fryslan, Omroep GLD, Omroep Zeeland, RTVRijmond, RTV Drente, RTV NH, RTV NOORD, RTV OOST, RTV Utrecht en omroepwest.nl.
Het handige van online radio is dat het heel erg makkelijk is om te vinden en het is ook nog een comptabel met deze tijd. In dit internettijdperk heeft iedereen wel een laptop of telefoon en zit tegenwoordig niet iedereen achter het stuur. Met de online radio kun je nu ook jouw favoriete radiozender volgen in de trein of op de fiets bijvoorbeeld.
Veel van deze radiozenders hebben een bepaald programma in hun show. Waardoor het ook aantrekkelijk is om naar de radio te luisteren zonder dat er muziek wordt gedraaid. Er worden dagelijkse activiteiten besproken en af en toe vindt er ook een primeurtje plaats.
Funx is een radiostation wat echt gericht is op jongeren. De luisteraar heeft ook veel invloed op dit radiostation. Er bestaat daar iets zoals de DIXXTE 1000, dat zijn 1000 liedjes die worden verkozen door de luisteraar. Ook organiseert Funx jaarlijks een awardshow met de beste artiesten van dat jaar. Veel radiostations zijn ook overgestapt naar Youtube en filmen daar hun ochtendshows bijvoorbeeld. Dit wordt ook zeer goed bekeken.
Voor elk genre is er wel een radiozender. Zo is er voor hiphop Slam juize en voor Popmuziek heb je Funx. Zelf luister ik naar allebei de radiostations. Deze radiozenders zenden veel hiphop muziek uit. Wat voor mij het beste genre is. Alleen vind ik dat er te weinig aandacht aan wordt besteed.

Vergelijkbare artikelen

Rick Ross

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.