Marsepein

Marsepein is tegenwoordig razend populair onder de kinderen en de snoepeters. Marsepein wordt tegenwoordig vaak tijdens de feestdagen gegeten door de feestgangers. Bijvoorbeeld met sinterklaas wordt marsepein een hoop gegeten denk hierbij aan de kleine snoepjes in de vorm van een zwarte piet of sinterklaas zijn gemaakt, het ingrediënt wat hiervoor nodig was is marsepein. Marsepein is een mix van suiker en amandelen en deeg. Marsepein is erg zoet van smaak en wordt vaak allen gebruik voor kleine stukjes op een taart of als klein snoepje. Doordat marsepein erg hoog geconcentreerd is met suiker en zoetigheid wordt men altijd erg snel misselijk. Marsepein is daaro vaak alleen in kleine vormen te vinden en vaak op een taart als decoratie te vinden. Denk ook aan een bruidstaart die gedecoreerd is met gekleurde bloemetjes, die ook eetbaar zijn. De bloemetjes zijn gemaakt van marsepein. Marsepein wordt vaak van kleur veranderd, de originele kleur van marsepein is linkt bruin tot beige. Omdat licht bruin tot beige een saaie kleur is wordt deze vaak veranderd tot een vrolijke kleur vaak blauw of paars.

De geschiedenis van marsepein is erg complex maar wel erg interessant. Marsepein komt namelijk uit het verre oosten, het begon allemaal in china. Een chinees ontdekte dat als je amandelen met deeg en suiker mixte je een lekker gebakje je kon maken zo is het idee verder de wereld in gegaan en zo is het dus wereld bekend geworden. In de 17e eeuw van de christelijke jaartelling werd marsepein populair in nederland. Sint-Nicolaas was toentertijd erg invloedrijk en bekend. Hij was een kindvriendelijk en machtig persoon. Het gerucht luidde dat hij uit spanje kwam en dat hij enorm veel geld had. Hij had altijd een stel slaven bij zich die hem hielpen met het gelukkig maken van kinderen en vrouwen. Sint was een welvarende man en gaf kinderen graag gratis cadeaus. Ook was sint een enorme vrouwengek en was hij dus dol op vrouwen, maar ja welke man nou niet!? Het gerucht ging dat sint enorm veel vrouwen had en met hen de liefde bedreef. Vroeger was het populair als kind zijnde op je geliefde een stuk marsepein te sturen of te geven om zo de liefde te verklaren. Tegenwoordig doe je jouw liefde een kaart sturen met Valentijnsdag.

De kwaliteit is erg streng voor de marsepein, marsepein moet aan verschillende criteria voldoen om op de markt te komen of uberhaupt op gegeten te worden. Zo moet een goed stuk marsepein 1,5 procent olie bevatten en mag hij niet meer dan 8,3 procent vloeistoffen bevatten. Al deze criteria zijn er zodat de mens niet ziek kan worden van marsepein. Marsepein is namelijk erg gevoelig voor bacteriën en moet daarom hoe worden nagekeken.

Helaas zijn er tegenwoordig een hoop marsepein producten en daarom is een stuk marsepein kopen erg onbetrouwbaar. Veel producten willen natuurlijk zo goedkoop mogelijk produceren. Om zo goedkoop mogelijk te produceren moet je een hoop dingen veranderen aan je beleid, dus bijvoorbeeld de ingrediënten die je gebruikt dat is wat er precies gebeurt, er worden andere dingen gebruikt.

Vergelijkbare artikelen

Saoto Soep

6 jaar geleden 0

Pasta Carbonara

6 jaar geleden 0

Over stoofpeertjes

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.