Texas Holdem Poker

Leren hoe Texas Hold’em gespeeld kan worden lijkt veel moeilijker dan het in werkelijkheid is.

De regels van Texas Holdem zijn eigenlijk heel logisch en eenvoudig en vereisen slechts een paar minuten om te leren.Het beheersen van Texas Holdem duurt echter iets langer.

Texas Holdem-regels

Als je net begint met het leren van de regels van Texas Holdem, houd deze handleiding bij de hand voor een snelle referentie. Telkens als je in de war raakt door de actie, lees je hieronder voor wat hulp. Elk onderwerp bevat links naar meer diepgaande artikelen over dat specifieke aspect van de Texas Holdem-regels.

Wanneer je voelt dat je het onder de knie hebt en klaar bent om echt te spelen in online poker of live, bekijk dan onze Texas Hold’em-toplijst voor de beste plaatsen om direct in Texas Holdem-game online te komen.

Voordat we ingaan op de beschrijving van de regels en gameplay, vindt u hier een korte verklarende woordenlijst van Texas Holdem-termen die u tegenkomt.

Blinds: Afkorting voor “blinde weddenschappen”, dit zijn de geforceerde weddenschappen die zijn gemaakt voordat de kaarten worden gedeeld. In Hold’em nemen jaloezieën de plaats in van de klassieke ‘ante’.

Knop: Bijnaam voor de speler die optreedt als de dealer in de huidige hand.

Controle: vergelijkbaar met een oproep maar er wordt geen geld ingezet. Als er geen raise preflop is, kan de big blind het controleren.

 • Flop: de eerste drie gedeelde gemeenschappelijke kaarten.
 • Fourth Street: zie afslag.
 • Fifth Street: zie River.
 • All-in: een speler stopt al zijn of haar resterende chips in de pot
 • Preflop: alles dat plaatsvindt voordat de flop wordt gedeeld, is preflop.
 • Rivier: de laatste (5e) gemeenschappelijke kaart gedeeld; ook bekend als vijfde straat.
 • Showdown: wanneer spelers hun handen onthullen om de winnaar van de pot te ontdekken.
 • Turn: de vierde gemeenschappelijke gedeelde kaart; ook bekend als fourth street.

Hoe Texas Hold’em te spelen

Texas Hold’em is een pokergamescommunitykaart met een gokspel dat zowel gericht is op het gokken als op de kaarten die worden gespeeld.

Hoewel de regels en het spel hetzelfde zijn, is het einddoel enigszins anders, afhankelijk van of je een Texas Holdem-cashgame of een Texas Holdem-toernooi speelt.

Een Texas Hold’em-toernooi is hetzelfde als elk ander Hold’em-spel met een paar extra regels en wendingen. Lees hier meer over de regels die uniek zijn voor Texas Holdem pokertoernooien. (Er zal ook een link onderaan de pagina zijn).

Een Texas Holdem cashgame wordt gespeeld op een enkele tafel met twee tot tien spelers. Het doel is simpel: win zoveel fiches als je kunt, één pot per keer. Je wint een pot door de beste hand te hebben of door alle andere spelers voor de confrontatie te laten folden.

Een Texas Hold’em-spel kan worden onderverdeeld in drie hoofdonderdelen:

 • Opstelling
 • Weddenschappen
 • confrontatie

Texas Holdem – Een dealer kiezen

Zodra je spelers aan tafel zitten, is het eerste dat je moet hebben chips. Voordat je kunt uitvogelen wat voor soort fiches elke speler moet geven, moet je weten hoe het spel werkt, dus we komen hier op terug.

Stel nu dat alle spelers chips voor zich hebben.

De volgende stap is het kiezen van de speler die begint met de dealerbutton. Hold’em wordt gespeeld met wat bekend staat als een draaiende dealer, wat betekent dat een speler zal optreden als de dealer voor één hand en de rol van dealer overhandigt aan de speler aan zijn linkerhand wanneer de hand voltooid is.

Om de dealer te kiezen, moet je elke speler een kaart geven of de kaarten met zijn gezicht naar beneden op de tafel verdelen en moet elke speler een kaart kiezen. De speler met de hoogste waarde kaart (azen zijn hoog voor het selecteren van een dealer) begint als de dealer.

Als u zich op een locatie bevindt waar een professionele dealer is (of iemand die de kaarten altijd fysiek deelt), draait de knop van de dealer nog steeds rond de tafel. Hoewel hij of zij fysiek bezig is met de kaarten, wordt de persoon met de knop in feite beschouwd als de dealer voor de hand.

Zodra de hand de speler voltooit met de dealerbutton geeft deze door aan de speler links van hem.

Vergelijkbare artikelen

Alles over Thailand

7 maanden geleden

Tegels

7 jaar geleden 0

Beleggen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.