ALLES OVER ENGELAND

De grootste stad van Engeland is natuurlijk Londen wat meteen ook de hoofdstad van Engeland is. Verder zijn er in Engeland nog veel meer grote steden. Je ziet wel dat Londen met afstand de grootste stad van Engeland is en je ziet dat er tussen de 2de grootste stad Birmingham meer dan 6 miljoen verschilt in het aantal inwoners.

LONDEN

Londen is de hoofdstad van Engeland en heeft iets meer dan 7 miljoen inwoners. Verder is London bekend om de vele mooie bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid van allemaal is toch wel de Big Ben. De Big Ben is de enorme klokkentoren die boven de stad van Londen uitsteekt. Verder bevinden zich in het gebouw meer dan duizend kamers waarvan sommige worden gebruikt door het parlement. Verder is het leuk om de London Eye te bezoeken. Dit is een reuzenrad die je een prachtig uitzicht over de stad geeft. Verder is de Tower Bridge een hele belangrijke en mooie brug in Londen, deze brug wordt dagelijks nog intensief gebruikt en is werkelijk waar een plaatje om te zien zeker in het donker als de lichten op de brug aan staan.

BIRMINGHAM

De 2de grootste stad van Engeland is Birmingham met ongeveer een miljoen inwoners. Birmingham was een van de belangrijkste steden tijdens industriële revolutie vol met fabrieken en schoorstenen, tegenwoordig is het wel anders en staat de stad vol met kantoorpanden etc. In Birmingham zijn veel interessante dingen die je kunt bezoeken zoals verschillende musea.

LIVERPOOL

Op plek 3 van de grootste steden van Engeland staat Liverpool. In Liverpool wonen bijna een half miljoen inwoners. Je ziet dat er een groot verschil is tussen Londen en Liverpool op het gebied van inwoners. Vroeger was Liverpool de belangrijkste havenstad van Engeland. Tegenwoordig is Liverpool vooral een toeristische stad dit komt onder andere door The Beatles die uit Liverpool kwamen en de voetbalclubs als Liverpool en Everton die ervoor hebben gezorgd dat veel mensen Liverpool willen bezoeken om deze clubs te bezoeken.

LEEDS

Leeds is de 4de grootste stad van Engeland en heeft bijna een half miljoen inwoners. Vroeger was Leeds een hele belangrijke handel stad op het gebied van wol omdat er veel schapenherders in de stad woonde. Tegenwoordig is het beeld van Leeds veranderd en staat de stad vooral bekend om de uitstekende universiteit die er staat. Ook kent Leeds natuurlijk een voetbalclub genaamd Leeds United, deze stad heeft veel bereikt in het verleden maar is tegenwoordig wat terug gezakt qua niveau. Verder kun je in Leeds een aantal musea vinden en staat er een prachtige, oud stadshuis. Ook zijn er in Leeds mooie parken die zeker een wandeling verdienen als je in de buurt bent.

SHEFFIELD

De 5de grootste stad van Engeland is Sheffield, in Sheffield wonen ook ongeveer een half miljoen mensen. Doordat Sheffield ook een belangrijke rol speelde tijdens de Industriële revolutie is het aantal inwoners van Sheffield sterk vergroot. De stad is omgeven door water waardoor de stad goed bereikbaar was. Ook komen er veel muzikanten uit de stad. Verder zijn er in Sheffield verschillende leuke en mooie bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

RONDREIS ENGELAND

Engeland is qua oppervlakte geen super groot land waardoor je er perfect met je eigen auto een rondreis kunt maken. Zo kun je zelf bepalen welke steden en delen van Engeland je wilt bezoeken tijdens je rondreis door Engeland. In Engeland vind je ook hele mooie gebieden waar je heerlijk doorheen kunt touren met de auto en zo op de mooiste plekken zelf even kunt stoppen om een mooi plaatje te schieten of even rustig te genieten van het uitzicht. Tijdens je vakantie door Engeland is het leuk om wat typisch Engelse dingen mee te maken zoals een ontbijt met een typisch Engels ontbijt of een gezellige high tea met een aantal Engelsen. Engeland staat ook bekend om de gezellige en leuke pubs die zeker een aanrader zijn om te bezoeken tijdens de rondreis.

STRANDVAKANTIE

Bij een vakantie door Engeland denk je niet meteen aan een zomervakantie omdat het weer in Engeland niet veel beter of zelfs slechter is dan in Nederland. Dat valt dus reuze mee, Engeland heeft namelijk ook gewoon steden met een prachtige uitgestrekte strand waar je heerlijk een zomervakantie kunt doorbrengen. Bij de stranden zitten veel restaurants waar je de beste fish & chips kunt eten wat ook toepasselijk is om aan het strand lekker op te eten. Ook is Cornwall een prachtige strandplaats om te bezoeken. Het strand is prachtig wit en er zijn zelfs een aantal palmbomen te vinden, in vergelijking tot de gemiddelde temperatuur in Engeland ligt de temperatuur hier wat hoger waardoor het de perfecte plaats is voor je strandvakantie.

PLATTELAND VAKANTIE

In Engeland vind je ondanks de grote steden nog altijd veel plattelands gebieden. Dit zijn de perfecte gebieden om lekker tot rust te komen en te genieten van wat het platteland van Engeland te bieden heeft. In deze plaatsen kun je vaak voor een zeer schappelijke prijs overnachten en kun je de mooiste gebieden en bezienswaardigheden van Engeland ontdekken.

Vergelijkbare artikelen

Auto motorblokken

2 jaar geleden 0

Vignet Slovenië

6 jaar geleden 0