Terrastegels

Informatie over terrastegels

Terrastegels worden gemaakt door de volgende ingrediënten: klei, zand, pigment, toeslagstoffen en bindmiddel. Terrastegels kan je plaatsen op je patio of buiten in de tuin.

Keramische terrastegels

Buiten worden keramische tegels vaak geplaatst, maar ook kunnen de tegels op je patio geplaatst worden. Je kan kiezen tussen verschillende maten, vormen, kleuren en afwerkingen. Er kunnen nauwelijks krassen vormen en ook verkleuren ze niet. Dit komt door de toplaag op de tegels die de tegels beschermen. Het schoonmaken is tevens ook veel makkelijker.

Positieve punten van keramische tegels

Door de toplaag op de tegels zijn ze krasbestendig.
Ze kunnen niet vlekken of heel makkelijk schoongemaakt worden.
Mossen en algen groeien bijna niet tussen de tegels.
Behoud zijn kleur altijd buiten.
Verschillende looks en printjes om uit te kiezen.

Negatieve punten van keramische tegels

Keramische tegels zijn best duur.
Ondergrond is belangrijk tijdens het plaatsen.
Als het regent kunnen de tegels heel glad worden.

Plaatsen van keramische tegels

Bij het plaatsen van de keramische tegels moet je heel goed controleren of de ondergrond goed gelijk en vast is. Dit is om te vermijden dat de keramische tegels in het najaar gaan scheuren door de vorst, omdat de bodem dan ongelijk wordt. Meestal is dit op zand dat 15 cm dik is. Als ze geplaatst worden wordt de tegel met een laag lijm uitgerust en daarna in het zand geplaatst. Ook moet de patio ongeveer 1 graden naar beneden aflopen, zodat op een goede manier het regenwater word afgevoerd.

 

Verzorging keramische tegels

Keramische tegels zijn niet poreus. Dit maakt ze uitermate onderhoudsvriendelijk.

Vocht en vuil

Keramische tegels worden niet zo snel vuil door de toplaag, maar er kan soms toch wel wat vuil op liggen. Je kan de tegels schoonmaken door met een hogedrukspuit over de tegels te gaan, maar je moet wel uitkijken dat je dit niet te dichtbij doet, want je kan de toplaag eraf spuiten als de straal te sterk is. Ook kan je schoonmaken met een borstel met een goed reinigingsmiddel. In veel winkels kan je middelen kopen die biologisch afbreekbaar zijn zodat de natuur ook niet wordt aangetast, bijvoorbeeld de planten en bloemen in uw tuin.

Prijzen keramische tegels

De prijs voor het plaatsen van keramische tegels op uw terras kan tussen de 75 euro en 150 euro per m2 liggen. Dit kan voor veel klanten een wat duurdere prijs zijn vergeleken met bijvoorbeeld betonnen tegels. Dit komt vooral omdat keramische tegels ook nog een vaste ondergrond nodig hebben en beton kan gewoon geplaatst worden op zand. Maar het voordeel van keramische tegels is dat ze heel sterk zijn en er weinig vuil opkomt.

Soorten tegels

Betontegels
Een tegel die je ook kan kiezen op je terras zijn betontegels. Dit soort tegels hebben een hedendaagse look en is in veel maten beschikbaar. Ze zijn volkomen bestemt tegen vorst en ze kunnen gemakkelijk verplaatst worden op zand. Betontegels zijn wel kwetsbaarder voor verlies van kleur en ze nemen veel vocht op. Ook is een minpuntje dat mos vaker groeit tussen de tegels. Het hangt van de bewerking af of dit makkelijk eraf te halen is.

 

Natuursteen
Natuurstenen zijn rechtstreeks uit de aarde en geven uw tuin dus een natuurlijke look. De stenen zijn ook in verschillende soorten zoals basalt, blauwsteen, graniet, marmer en leisteen. Die steensoorten worden ook vaak worden gebruikt op terrassen. U kunt kiezen tussen verschillende bewerkingen zoals glad, ruw of fijn. Tevens kunt u kiezen uit verschillende maten. Natuurtegels nemen nauwelijks vocht op en vergen niet veel onderhoud.

Totaaltegel.nl

Vergelijkbare artikelen

Hortensia snoeien

6 jaar geleden 0

Tuinmeubelen

2 jaar geleden

Spaanse margriet

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.