Badkamer tegels onderhoud

Het onderhouden van een badkamer is erg belangrijk, dit zorgt ervoor dat de badkamer ongeveer zo’n vijftien jaar mee gaat. Om de badkamer schoon te houden moet je er wel een aantal dingen voor doen.

Advies voor het onderhouden van de badkamer

Hieronder staan een aantal tips voor het goed onderhouden van de badkamer. – Maak na iedere keer dat je de badkamer schoonmaakt alles volledig droog, zodat het niet gaat stinken.
– Als je de badkamer wilt schoonmaken, moet je goed opletten op de schoonmaakmiddelen die je hiervoor wilt gebruiken. Ook moeten deze schoonmaakmiddelen geschikt zijn voor de materialen in de badkamer.
– Gebruik bij het schoonmaken van de badkamer alleen een spons of een zachte doek.
– Gebruik bij het schoonmaken van de badkamer alleen oplosbare of neutrale schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor de materialen in de badkamer.

Verschillende soorten materialen

In elke badkamer zijn er verschillende materialen te vinden, deze moeten allemaal op een bepaalde manier schoongemaakt worden. Dit zijn de verschillende soorten materialen:
– Tegels
– Keramiek
– Natuursteen
– Spiegels
– Spiegelkasten
– Glas
– Hout
– Kunststof
– Kranen
– SVS
– Chromen onderdelen
– Plaatstaal

Onderhoud van verschillende soorten materialen

Er bestaan veel verschillende soorten materialen en deze moeten ook allemaal op verschillende manieren schoongemaakt worden. De wastafel, het bidet en het toilet zijn keramische producten, deze producten kunnen ook erg lang meegaan. Als je het goed onderhoudt kunnen ze na tien jaar nog steeds glimmen, want de vervuiler hiervan is kalkaanslag en dit is makkelijk schoon te maken als je het regelmatig doet. Bij het schoonmaken van keramiek moet er gebruik worden gemaakt van een zachte doek of een spons zodat het niet gaat schuren. Ook kan je kalkaanslag voorkomen door de keramiek droog te maken nadat je het hebt schoongemaakt.
Tegels worden ook vaak toegepast in badkamers, omdat deze erg belangrijk zijn voor de uitstraling van de badkamers.
Om de tegels schoon te maken moet je geen schoonmaakmiddelen gebruiken die een PH-waarde hebben die lager dan zeven zijn en niet goed zijn voor de tegels. Ook moet je geen schoonmaakmiddelen gebruiken die de tegels schuren.
Glazen inloopdouches zorgen ook voor een mooie uitstraling in de badkamer, maar deze vereisen wel meer aandacht, dus moet het regelmatig schoongemaakt worden. Glas moet dagelijkst nagespoeld worden door middel van koud water, na dit gedaan te hebben moet het goed droog gemaakt worden. Dit moet gedaan worden door zacht te wrijven met bijvoorbeeld een spons of een zachte doek.
Ook de spiegels en de spiegelkasten moeten op een bepaalde manier schoongemaakt worden. Dit moet gedaan worden met bijvoorbeeld een zachte doek met lauwwarm water. De spiegel kan ook schoongemaakt worden door middel van een glasreiniger. Dit moet je wel eerst op een zachte doek spuiten en daarmee de spiegel schoonmaken. Ook moet er geen condens achterblijven op de spiegels.
Buiten deze materialen bestaan er ook meerdere materialen, zoals kunststof, hout natuursteen, kranen, plaatstaal, SVS en ook andere onderdelen die ook weer op een bepaalde manier schoongemaakt moeten worden.

Vergelijkbare artikelen

Tegels

4 jaar geleden 0

Kunstgras

5 jaar geleden 1

Tuinmeubelen

2 jaar geleden

Only registered users can comment.